Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură debutează vineri, la Institutul Cultural Român

www.evz.ro
Institutul Cultural Român ICR

Expoziția "Sculpturi din Ateliere Deschise", de la Institutul Cultural Român din București, este vernisată vineri, de la ora 19.00, ca o prefață a Zilelor Atelierelor Deschise de Sculptură, care vor avea loc două weekenduri consecutive de la începutul lunii iulie, arată un comunicat (mediafax).

Prima manifestare a celei de-a doua ediții a evenimentului Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură este vernisajul expoziției "Sculpturi din Ateliere Deschise", programat vineri, de la ora 19.00, la Sala Mare de la sediul Institutului Cultural Român din București (ICR).

La Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură de anul acesta participă 27 de sculptori, care oferă acces publicului în spațiilor lor de creație. Vernisajul de vineri este o prefață pentru cele două weekenduri consecutive în care atelierele artiștilor sunt deschise publicului.

"Cine realizează monumentele din parcuri sau din fața instituțiilor publice? În weekendurile 30 iunie - 1 iulie și 7 - 8 iulie 2018, în intervalul 12.00 - 20.00, sculptorii vă invită să descoperiți ce înseamnă un atelier de sculptură, cum este organizat el, ce ustensile și materiale sunt folosite pentru realizarea lucrărilor, modalitatea în care se transpune schița unei idei în materie", notează organizatorii.

Artiști participanți la această ediție sunt Giani Iosif Amarandei, Alin Carpen, Alexandru Căzănaru, Titi Ceara, Cătălin Geană, Elena Gheorghe, Costel Iacob, Eugen Ilina, Ionel Istoc, Ioan Ladea, Jorge Mafu, Andrei Marina, Constantin Mîrzea, Ioan Medruț, Laurențiu Mogoșanu, Dan Munteanu, Dumitru Pasima, Cristian Pentelescu, Adrian Pîrvu, Ana Zoe Pop, Mircea Roman, Cătălin Oancea, Ileana Oancea, Elena Surdu Stănescu, Nicolae Stoica, Marian Zidaru și Victoria Zidaru, potrivit comunicatului.

Detalii despre artiștii ce își vor deschide spațiul sâmbătă și duminică, precum și ghidarea la adrese sunt disponibile pe pagina ateliere.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.