Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zimbabwe: Guvernul dezminte informaţiile privind moartea preşedintelui Robert Mugabe

mugabe

Guvernul din Zimbabwe a dezminţit joi informaţiile referitoare la moartea preşedintelui Robert Mugabe (91 de ani), aflat în prezent în Asia, relatează AFP. 

''Preşedintele este bine'', titra cotidianul guvernamental Herald. ''Puteţi să fiţi siguri că vor mai fi zvonuri privind moartea preşedintelui în fiecare an în ianuarie'', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, George Charamba, citat de ziar. 

La fiecare început de an, preşedintele Mugabe, la putere din 1980, îşi petrece vacanţa în străinătate şi în fiecare an apar zvonuri pe reţelele sociale despre spitalizarea sau chiar despre decesul său. 

Potrivit publicaţiei, Mugabe, cel mai bătrân preşedinte în exerciţiu din lume, se află în acest an în ''Extremul Orient''. 

Charamba a acuzat site-ul de internet ZimEye că a propagat zvonul: ''Acesta este modul prin care acest site încearcă să-şi sporească accesările pentru a face bani murdari'', a afirmat el în Herald. 

Site-ul susţine că Mugabe a decedat în Singapore. 

În 2011, Wikileaks dezvăluia o telegramă diplomatică americană, datând din 2008, care afirma în acea perioadă că Mugabe suferă de cancer la prostată şi că nu mai are decât cinci ani de trăit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.