Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zimbabwe: Numărul cazurilor suspecte de holeră a depăşit cifra de 2.000

telesurenglish.net
epidemie-holera-ciuma

Zimbabwe: Numărul cazurilor suspecte de holeră a depăşit cifra de 2.000.

Cazurile suspectate de holeră din Zimbabwe au depăşit cifra de 2.000, cu 15 decese înregistrate până în prezent de la izbucnirea epidemiei, în februarie, a declarat un ministru din cadrul cabinetului, transmite miercuri agenţia Xinhua.

Pe fondul creşterii numărului de cazuri, guvernul a solicitat o abordare multisectorială şi un răspuns exhaustiv pentru stoparea răspândirii holerei, a declarat marţi Jenfan Muswere, ministru interimar al Informaţiei, Publicităţii şi Serviciilor de Radiodifuziune, într-o conferinţă de presă care a avut loc după şedinţa de guvern, conform Agerpres.

"Zimbabwe a înregistrat până acum 2.076 de cazuri, cu 1.942 de recuperări şi 15 decese. Toate cele zece provincii au raportat cazuri suspecte de holeră", a spus Muswere.

Oficialul a declarat că Harare, capitala ţării, se numără printre cele trei provincii în care au fost înregistrate până în prezent 83% dintre cazurile la nivel naţional. Celelalte două sunt provinciile Manicaland şi Matabeleland South.

Muswere a precizat că în contextul creşterii continue a numărului de cazuri de infectare, cabinetul a hotărât continuarea unei abordări multisectoriale în cadrul răspunsului la focar, accentul fiind pus pe rezolvarea problemei apei potabile şi a canalizării, dar şi pe eliberarea în timp util a fondurilor necesare pentru combaterea epidemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.