Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zimbabwe: Partidul aflat la putere din 1980, Zanu-PF, a obţinut majoritatea absolută de voturi în Adunarea Naţională la alegerile legislative

zimbabwe

Partidul aflat la putere în Zimbabwe din 1980, Zanu-PF, a obţinut majoritatea absolută de voturi în Adunarea Naţională la alegerile legislative care au avut loc luni, pentru prima dată de la înlăturarea fostului preşedinte Robert Mugabe, potrivit unor rezultate oficiale parţiale anunţate miercuri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Din 153 de circumscripţii ale căror rezultate au fost finalizate, ''Zanu-PF a obţinut 110 mandate, iar MDC (Mişcarea pentru schimbarea democratică) 41 de mandate'', a anunţat grupul audiovizual public ZBC, citând rezultatele comisiei electorale. 

Adunarea Naţională are în total 210 locuri. Zanu-PF este deja asigurat că va obţine majoritatea absolută în camera inferioară. 

Nici un partid nu a reacţionat imediat la aceste rezultate.

Citește și: SUA: Peste 50 de cutii predate de către Coreea de Nord conțin rămășițe ale soldaților americani

Marţi MDC a revendicat însă victoria la alegerile generale organizate luni. ''Noi am primit rezultatele agenţilor noştri (...) Rezultatele arată, dincolo de orice îndoială rezonabilă, că noi am câştigat alegerile şi că viitorul preşedinte al Zimbabwe este Nelson Chamisa'', liderul MDC, a declarat un înalt responsabil al partidului, Tendai Biti. 

La rândul său, preşedintele ţării, Emmerson Mnangagwa, şeful Zanu-PF şi candidat la prezidenţiale, s-a declarat încrezător în victorie. ''Informaţiile obţinute de reprezentanţii mei în teren sunt extrem de pozitive'', dădea el asigurări marţi. 

Alegătorii s-au prezentat luni în masă la urne pentru primele alegeri generale post-Mugabe. Abandonat de armată şi de partidul său Zanu-PF, Mugabe a fost nevoit să demisioneze în noiembrie 2017, după 37 de ani la putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.