Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua a treia - Luptele violente continuă în Afganistan

www.digi24.ro
soldați Afganistan

Luptele cu talibanii continuau duminică, pentru a treia zi consecutiv, la Ghazni, în estul Afganistanului, unde guvernul a anunţat sâmbătă că a preluat controlul, relatează AFP, citat de Agerpres.

'Doar sediul poliţiei, biroul guvernatorului şi câteva departamente publice din Ghazni sunt controlate de guvern, restul se află în mâinile talibanilor', a declarat pentru AFP adjunctul şefului consiliului provincial, Amanullah Kamrani.

Acesta a precizat că 'există zeci de morţi şi de răniţi'.

'Situaţia este haotică şi dificilă pentru locuitori. Alimentele şi apa sunt greu de găsit; dacă guvernul şi NATO nu intervin, ne aflăm pe marginea unei catastrofe umanitare', a adăugat el.

Insurgenţii, intraţi în număr mare joi seară în Ghazni, anunţaseră că au chemat întăriri din provinciile situate mai la sud, Zabul şi Helmand.

Sâmbătă, guvernul a dat asigurări că a preluat controlul asupra acestui oraş de 280.000 de locuitori, situat la o distanţă de două ore la sud de Kabul, pe axa rutieră principală care leagă Kandahar (sud) de capitală.

'Întăririle au sosit la Ghazni, luptele continuă în partea de nord a oraşuui, dar situaţia este sub control deplin. Oraşul nu va cădea', declara purtătorul de cuvânt al ministrului de interne Najeeb Danish.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.