Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Carierei Feroviare revine în a treia ediție - O oportunitate de conectare și dezvoltare profesională

facebook.com
Cariera Feroviara in Romania

A treia ediţie a evenimentului "Ziua Carierei Feroviare dedicată studenţilor/masteranzilor FCFDP - UTCB" se va desfăşura în data de 15 februarie, sub sloganul "Împreună formăm noua generaţie de ingineri feroviari", informează organizatorii printr-un comunicat.

Evenimentul este organizat de Carieră Feroviară în România (CFiR) şi Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare şi al Asociaţiei Inginerilor Feroviari din România, în parteneriat media cu AGERPRES.

"Pentru că unul dintre obiectivele CFiR îl reprezintă atragerea tinerilor către o carieră în domeniul feroviar şi cel al transportului urban pe şină, Carieră Feroviară în România împreună cu câteva companii, instituţii şi asociaţii din domeniu se va muta în data de 15 februarie în băncile Facultaţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri - UTCB în cadrul "Zilei Carierei Feroviare dedicate studenţilor/masteranzilor CFDP". Cu această ocazie, instituţiile din acest domeniu, companiile şi studenţii/masteranzii se vor întâlni pentru a discuta despre ce ar putea fi îmbunătăţit la procesul de învăţare, dar şi pentru ca studenţii acestei facultăţi să ia contact cu ofertele de carieră care le sunt dedicate", se menţionează în comunicat.

Evenimentul va debuta cu o dezbatere/masă rotundă la care participanţii vor discuta despre metodele/tehnologiile de învăţare folosite în facultate versus necesităţile din câmpul muncii, ce poate fi îmbunătăţit în procesul de învăţare, soluţii comune companii-facultate de atragere a tinerilor către facultăţile cu profil feroviar şi, ulterior, orientarea studenţilor/masteranzilor către locuri de muncă din domeniul feroviar.

Şi-au anunţat prezenţa la această discuţie reprezentanţi ai facultăţii - profesori şi studenţi, pe de o parte, dar şi ai instituţiilor, asociaţiilor, sindicatelor şi companiilor de stat şi private din acest domeniu, de cealaltă parte.

"Vor încerca astfel să găsească cele mai bune soluţii pentru a adapta procesul de învăţare la cerinţele şi tehnologiile actuale din câmpul muncii reprezentanţi ai Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri - UTCB, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Asociaţiei Inginerilor Feroviari din România - AIFR, Asociaţiei Industriei Feroviare - AIF, CNCF CFR SA, STB SA, AFER, Institutului de Studii şi Proiectări Căi Ferate (ISPCF), Strabag, DB Engineering & Consulting, Egis România, TPF Inginerie, PORR, Telecomunicaţii CFR, CENAFER, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă - FML, Federaţia Naţională Drum de Fier, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari (FSTR) sau Organizaţia Patronală a Societăţilor Feroviare Private din România (OPSFPR)", subliniază sursa citată.

În partea a doua a evenimentului, studenţii şi masteranzii Facultăţii de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri vor avea ocazia să afle care sunt perspectivele domeniului feroviar în România şi ce oferte există pentru a-şi dezvolta o carieră în acest domeniu au companiile participante pentru ei.

La fel ca la ediţiile precedente, vor fi prezente şi vor încerca să atragă tinerii către o Carieră Feroviară în România companii constructoare de infrastructură şi suprastructură feroviară, de proiectare, consultanţă sau alte servicii de inginerie. Studenţii vor avea oportunitatea de a interacţiona direct cu reprezentanţii acestor companii şi instituţii şi de a explora diversele oportunităţi de angajare, internshipuri sau stagii de practică.

Alături de TPF Inginerie - Partener al evenimentului, şi-au anunţat până în acest moment prezenţa companii precum PORR Construct, EGIS Romania, VIOTOP, ISPCF - Institutul de Studii şi Proiectări Căi Ferate SA, Strabag România, DB Engineering & Consulting, Con Metal CF, Telecomunicaţii CFR, Heidelberg Materials România, Viarom, CNCF "CFR" SA şi Autoritatea Feroviară Română - AFER.

Începând cu această ediţie, evenimentul Ziua Carierei Feroviare, dar şi alte evenimente CFiR vor beneficia de prezenţa experţilor pe teme de resurse umane de la HR Design Consulting care vor acorda sfaturi, suport şi consultanţă tinerilor aflaţi la început de carieră. Astfel, în prezentarea pe care o vor susţine vor aborda teme diverse: cum să se pregătească un tânăr pentru intrarea în câmpul muncii, cum să se autoevalueze cât mai corect pentru a-şi corela cerinţele cu rezultatele pe care le poate oferi sau cât de oportună este sau nu schimbarea "rapidă" a locului de muncă, mai ales la începutul carierei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.