Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZIUA cea mai LUNGĂ pentru Liviu Dragnea - Face prima plimbare în afara pușcăriei în noul an şi ar putea afla dacă va fi eliberat de ICCJ

Liviu Dragnea puscarie

Instanţa supremă dezbate, marţi, recursul în casaţie introdus de Liviu Dragnea şi celelalte persoane condamnate definitiv la pedepse cu executare în dosarul angajărilor fictive, după ce anterior a admis de principiu judecarea acestei căi extraordinare de atac.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Una dintre inculpatele din dosarul PSD Arad ar deţine zeci de imobile potrivit datelor din cartea funciară - Ce au descoperit procurorii DNA Timişoara

Concret, instanţa va asculta marţi motivele contrete pentru care apărarea lui Liviu Dragnea cere casarea deciziei definitive din respectivul dosar, ceea ce va conduce implicit la eliberarea imediată a celor încarceraţi în baza deciziei din dosarul angajărilor fictive, în cazul în care ar fi admisă solicitarea fostului şef al PSD.

Citeşte şi: EXCLUSIV! DNA Timişoara este CU OCHII pe ceasurile Rolex găsite la percheziţiile din dosarul PSD Arad - Cere reprezentanţei să le confime autenticitatea

Concomitent cu termenul Liviu Dragnea are parte şi de prima plimbare în afara penitenciarului în noul an. Acesta va fi adus cu duba la instanţa supremă însoţit de gardienii de la penitenciar.

La termenul din 10 decembrie  judecătorii ICCJ au admis discutarea pe fond a cererii de recurs în casaţie.

"Minuta d.p. nr. 299/RC În baza art. 440 alin. (4) din Codul de procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Dragnea Nicolae Liviu împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018. În baza art. 441 din Codul de procedură penală, respinge cererea de suspendare a executării hotărârii atacate, formulată de recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu.

Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie, la Completul de 5 Judecători – Penal P3 - 2019. Fixează termen de judecată, în şedinţă publică, la data de 14 ianuarie 2020, pentru când se citează recurentul inculpat Dragnea Nicolae Liviu, precum şi Alesu Floarea, Botorogeanu Adriana, Stoica Anisa Niculina, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Teleorman.. Se emite adresă la Baroul Bucureşti în vederea desemnării câte unui apărător din oficiu pentru inculpaţi.

Se va încunoştinţa apărătorul ales al recurentului inculpat Dragnea Nicolae Liviu precum şi apărătorii aleşi ai celorlalte părţi cu privire la termenul acordat. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10 decembrie 2019", a stabilit ICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.