Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua cea mare: Alina Bica și Dorin Cocoș au scăpat de pușcărie

udrea cocos

Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de pușcărie! Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Dorin Cocoș să fie judecați în arest la domiciliu în dosarul "Bica 2".

Instanța a admis cererile celor doi de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, însă decizia nu este definitivă.

Vă prezentăm mai jos minute ședinței de judecată:

Citește și: Traian Băsescu lovește din nou: Şase lucruri pe care eu nu le cred

În temeiul art. 346 alin. 4 C.pr.pen., dispune începerea judecăţii în cauza penală privind pe inculpaţii Bica Alina Mihaela, Cocoş Dorin, Cocoş Alin, Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Videanu Adriean, ca urmare a sesizării instanţei prin rechizitoriul nr. 659/P/2014 din 25 februarie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, a cărui neregularitate a fost remediată prin „Precizarea” formulată de aceeaşi unitate de parchet la data de 8 aprilie 2015.

Citește și: Victor Ponta îi dă de lucru Laurei Codruța Kovesi: Ludovic Orban e principalul vizat

Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri, inculpaţilor urmând a le fi comunicată şi încheierea din data de 3 aprilie 2015.

II. 1. În temeiul art. 242 alin. 2 C.pr.pen., dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Bica Alina Mihaela şi Cocoş Dorin cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de câte 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

În temeiul art.221 alin.1 şi 2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii:

a. inculpata Bica Alina Mihaela:

- să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza;

- să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată;

- să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din cauză, direct sau indirect.

b. inculpatul Cocoş Dorin:

- să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza;

- să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

- să nu comunice cu inculpaţii Bica Alina Mihaela şi Mihăilescu Ionuţ Florentin şi cu martorii din cauză (cu excepţia martorului Atănăsoaei Mihai Cristian), direct sau indirect.

În temeiul art. 221 alin. 7 C.pr.pen., inculpaţii Bica Alina Mihaela şi Cocoş Dorin au obligaţia să informeze autoritatea desemnată cu supravegherea - respectiv organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte fiecare - şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căruia se află cauza, în situaţia în care părăsesc imobilul fără permisiunea organului judiciar pe o durată de timp strict necesară, în cazuri urgente şi pentru motive întemeiate.

În temeiul art. 221 alin. 4 şi 11 C.pr.pen., atrage atenţia celor doi inculpaţi că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin pe durata acesteia sau există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege. Dispune efectuarea comunicărilor prevăzute de art.221 alin.8 C.pr.pen..

Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Bica Alina Mihaela, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 6/U din 31 ianuarie 2015 emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 409/1/2015, şi Cocoş Dorin, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 7/U din 31 ianuarie 2015 emis de aceeaşi instanţă, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi în altă cauză.

2. În temeiul art. 242 alin. 2 C.pr.pen., dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Mihăilescu Ionuţ Florentin cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art. 215 alin. 1 şi alin. 2 lit. a şi d C.pr.pen., pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

- să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

- să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

- să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuieşte, desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat;

- să nu părăsească ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

- să nu comunice în mod direct sau indirect, pe orice cale, cu inculpaţii Bica Alina Mihaela, Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, precum şi cu martorii din cauză (cu excepţia martorului Atănăsoaei Mihai Cristian).

În temeiul art. 215 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Mihăilescu Ionuţ Florentin, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 9/U din 31 ianuarie 2015 emis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 409/1/2015, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Dispune efectuarea adreselor prevăzute de art. 215 alin. 5 C.pr.pen.. 3. În temeiul art. 348 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin. 4 şi alin. 6 C.pr.pen., menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatului Cocoş Alin . 4. În temeiul art. 348 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 207 alin. 4 şi alin. 7 C.pr.pen., menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Videanu Adriean.

În temeiul art. 215 alin. 9 raportat la art. 215 alin. 8 C.pr.pen., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Videanu Adriean de încetare a obligaţiilor prevăzute de art. 215 alin. 1 lit. c şi alin. 2 lit. a C.pr.pen. impuse acestuia pe durata măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 215 alin. 9 raportat la art. 215 alin. 8 C.pr.pen., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Videanu Adriean de încuviinţare a părăsirii temporare a ţării în perioada 25 aprilie – 9 mai 2015. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Termen pentru verificarea măsurilor preventive: 05.05.2015, ora 13,00,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.