Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Comemorării Holocaustului: Preşedintele Israelului se va adresa joi membrilor Parlamentului European

thejewishnews.com
Presedinte Israel Isaac Herzog

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, se va adresa joi membrilor Parlamentului European, în timpul sesiunii plenare ce va marca Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului.

Şedinţa solemnă va fi deschisă, la ora locală 10:30, de preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, după o întrevedere tete-a-tete cu şeful statului israelian, potrivit Agerpres.

După discursul preşedintelui Isaac Herzog, eurodeputaţii vor ţine un minut de reculegere. Ceremonia se va încheia cu lucrarea muzicală ''Kaddish'' de Maurice Ravel, interpretată de Chen Halevi şi Jens Lisztes.

După ceremonie, în jurul orei locale 11:45, preşedinţii Roberta Metsola şi Isaac Herzog vor inaugura Memorialul Holocaustului ''Refugiatul'', realizat de Felix Nussbaum, în faţa hemiciclului de la Bruxelles al legislativului european.

În acest an se împlinesc 75 de ani de la înfiinţarea statului Israel.

În 2005, Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ziua de 27 ianuarie drept Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, pentru a comemora Holocaustul şi cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Născut la Tel Aviv în 1960, Isaac Herzog a fost ales al unsprezecelea preşedinte al statului Israel în anul 2021. A devenit deputat în Knesset prima dată în 2003, iar ulterior a ocupat mai multe funcţii ministeriale.

În 2013, Herzog a fost ales preşedinte al Partidului Muncii din Israel, iar în iunie 2018 a fost ales preşedinte al comitetului executiv al Agenţiei Evreieşti pentru Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.