Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua DECISIVĂ pentru Laura Codruța Kovesi: șanse uriașe să devină noul procuror-șef al Parchetului European

Inquam Photos - George Călin
Inquam Laura Codruța Kovesi

Prima negociere între reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-şef european a avut loc, marţi, iar joi este programată următoarea discuţie în cadrul Consiliului UE, fiind aşteptată o decizie în favoarea Laurei Codruţa Kovesi.

Citește și: EFECTELE deciziei CCR: Birchall pierde Justiția, Fifor iese din Guvern. LISTA miniștrilor care vin și pleacă + noi complicații la Guvern - surse

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a anunţat marţi că â, joi, Consiliul Uniunii Europene va discuta din nou subiectul şi se poate să avem o decizie.

”Dacă va exista o decizie joi, cu siguranţă va fi favorabilă candidatei noastre. După alegerile europarlamentare, a existat în Consiliu o dinamică favorabilă candidatei noastre, după cum am anticipat încă din luna aprilie”, a mai anunţat Mureşan.

Liderul Renew Europe, Dacian Cioloş, unul dintre principalii susţinători ai Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European, a declarat, miercuri, că din informaţiile pe care le deţine ”de la nivel înalt din Guvern”, ar exista o susţinere la această oră pentru fosta şefă a DNA din partea Executivului de la Bucureşti.

”Cum au spus unii, acolo, acuma o putem susţine pe doamna Kovesi că nu mai e domnul Dragnea în fruntea PSD. Sper să înţeleagă că e vorba de interesul României de a avea români competenţi în cât mai multe poziţii”, a declarat Cioloş.

Consiliul UE, care se va reuni în formatul COREPER (ambasadorii statelor membre), ar urma să decidă joi cine va fi propunerea consiliului pentru poziţia de şef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi este susţinută de către Parlamentul European, iar francezul Jean-Francois Bohnert de către Consiliu.

Negocierile s-au oprit înaintea alegerilor europarlamentare.

Între timp, Bohnert a fost desemnat oficial la şefia Parchetului Financiar din Franţa, de către ministrul francez al Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.