Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Drapelului, umbrită de un scandal uriaș în Parlament: 'Ne-ați furat subiectul'

www.epitesti.ro
drapel, steag, tricolor

Senatorii s-au întrecut, miercuri, în plen, care să vorbească primul despre Ziua Drapelului. Senatorul PSD Nicolae Moga l-a acuzat pe senatorul PNL Marcel Vela că a furat subiectul, după ce liberalul a vorbit în plen despre Ziua Drapelului românesc și a cerut să se aducă steagul în fața tribunei.

„Pentru că astăzi este ziua drapelului, vă rog să îmi permiteți ca această ședință să fie sub auspiciile tricolorului românesc, să ne desfășurăm activitatea parlamentară sub această sărbătoare frumoasă. O să aduc drapelul României în fața tribunei”, a afirmat, în plen, Marcel Vela, conform Mediafax.

Senatorul PSD Nicolae Moga, președintele de ședință a plenului de miercuri, l-a acuzat pe liberal că a furat subiectul.

„Domnule coleg, ați furat subiectul. Nu se procedează așa. Vorbim de ziua drapelului. Ziua drapelului e pentru toată lumea, e pentru toți românii. Așadar e în regulă că ați spus-o dumneavoastră, cu toate că voiam să o spunem noi. Felicitări că ați furat subiectu”, a afirmat Moga, de la tribună.

Siguranța polițiștilor NU e o prioritate pentru aleși, nici după crima lui Marcel Lepa - Votul final pe legea care sporește atribuțiile Poliției, amânat

Marcel Vela a susținut că Ziua Drapelului e pentru toți românii, nu o sărbătoare a PSD.

„Domnul președinte de ședință, sunteți la prima dumneavoastră ședință și începeți să dați sfaturi. Ba serviciului tehnic, ba staff-ului că vă scrie prostii în materiale. Vă rog frumos să vă controlați și să nu spuneți că un coleg a furat subiectul altul coleg. Este drapelul României, nu al PSD sau al PNL. PSD poate să spună orice despre drapelul României. Vă rog nu transformați o sărbătoare națională într-o răutate politică. Aștept să vă cereți scuze după ședință dacă eu am furat un subiect”, i-a transmis liberalul lui Moga.

Și senatorul PSD Șerban Nicolae a intervenit, susținând că fapta lui Marcel Vela de a aduce steagul din spatele tribunei în fața acesteia reprezintă un gest politicianist.

„Nu așa se celebrează Ziua Drapelului. Eu aș fi vrut să informez Senatul că astăzi se împlinesc 178 de ani de când s-a arborat drapelul tricolor. Am rugămintea să nu recurgem la gesturi politicianiste, să nu luăm un steag din spate, care era deja acolo unde îi este locul și să îl punem între sală și vorbitor. Nu prin gesturi treatale marcăm acest lucru. Ziua drapelului trebuie să fie o zi a tuturor românilor”, a afirmat Șerban Nicolae.

Românii sărbătoresc pe 26 iunie Ziua Drapelului Național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.