Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Eroilor - marcată joi la Bucureşti şi în ţară

basilica.ro
Ziua Eroilor morţi de război statuie monumentul eroilor pompieri
Manifestări comemorative similare vor avea loc şi în garnizoanele din ţară, la mausolee, cimitire şi monumente dedicate eroilor români, cu participarea reprezentanţilor autorităţilor locale, unităţilor şcolare, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi ai organizaţiilor neguvernamentale.

În cadrul acestor manifestări vor fi rostite simbolic nume ale eroilor poporului român căzuţi la datorie în războaiele purtate de Armata României sau în misiuni executate în teatrele de operaţii.

În Bucureşti, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori şi la Monumentul eroilor militari căzuţi în misiune în teatre de operaţii şi pe teritoriul României (Parcul Tineretului), la Monumentul Eroilor Patriei (Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"), la Cimitirul Militar Ghencea, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, precum şi la Cimitirul Filantropia.

Joi, de la ora 21,00, va avea loc un concert susţinut de Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" pe esplanada Palatului Cercului Militar Naţional, iar începând cu ora 21,30, militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" vor executa retragerea cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Calea Victoriei - bulevardul Eroilor - Palatul Cotroceni - sediul Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Conform MApN, în mod simbolic, torţele detaşamentului de militari ai Brigăzii 30 Gardă vor fi aprinse de veteranii răniţi în teatrele de operaţii din echipa Invictus România, însoţiţi de studenţi militari. În prealabil, aceştia vor aprinde o torţă de la flacăra veşnică ce arde la Mormântul Ostaşului Necunoscut (ora 18,00) şi se vor deplasa în alergare, aproximativ 20 de kilometri, pe traseul: Monumentul Eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României din Parcul Tineretului - Monumentul Eroilor Patriei din faţa Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" - Monumentul Eroilor Genişti din faţa Palatului Cotroceni - Monumentul Eroilor Sanitari din Parcul Eroilor - Monumentul Eroilor Ceferişti din faţa Gării de Nord - Arcul de Triumf de pe Şoseaua Kiseleff - Monumentul Eroilor Aerului de pe bulevardul Aviatorilor - Palatul Cercului Militar Naţional (cu sosire la ora aproximativă 21,20).

La ora 22,30, la mormintele eroilor din Cimitirul de Onoare românesc Ghencea Militar vor fi depuse candele aprinse şi flori de către studenţi ai Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I".

În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12,00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.