Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Europeană a Statisticii a fost sărbătorită la Institutul Național de Statistică: 'România are nevoie de statiticieni care să asigure date cât mai complete'

Institutul Naţional de Statistică a sărbătorit, joi, 20 octombrie, Ziua Europeană a Statististicii. Cu această ocazie, INS a organizat un webinar cu tema „Rolul statisticii într-o societate digitală“, la care au participat reprezentanţi ai statisticii oficiale, ai mediului academic şi universitar, ai mediului politic, jurnalişti.

Printre temele dezbătute s-au numărat “Rolul actual al statisticii și poziția acesteia în societatea românească”, “Alinierea statisticii la avansul societății moderne digitale”, “Gradul de digitalizare al statisticii românești pentru uzul societății”, “Credibilitatea datelor statistice în mentalul societății civile și în cel al entităților media”, “Modalitățile de creștere a culturii statistice la nivelul întregii societăți, de la elevi la politicieni”, informează insse.ro.

În deschiderea evenimentului, preşedintele INS, Tudorel Andrei a precizat: „Pe baza datele datelor statistice se scrie istoria unei ţări. România are nevoie de statiticieni care să asigure date cât mai complete, iar noua lege a statisticii oficiale, care sper eu că va fi adoptată cât mai repede, va redefini statutul statisticianului”.

Au mai avut intervenţii prof. univ. dr. Daniel Traian Pele (Academia de Studii Economice), Alin-Gabriel Apostol (deputat USR), prof. univ. dr. Marius Profiroiu (Academia de Studii Economice), lect. univ. dr. Anca Anton (Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării), Dan Popa (jurnalist), Cătălin Raiu (INS).

Ziua Europeană a Statisticii se sărbătoreşte în fiecare an la 20 octombrie, evenimentul desfăşurându-se pentru prima dată în 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.