Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Forţelor Armate ale Ucrainei | Zelenski: 'Vă doresc un singur lucru – victoria! O meritaţi!'

playtech.ro
zelenski aramata

Zelenski: Când Ziua Forţelor Armate într-un stat este o sărbătoare a recunoştinţei, sunt sigur că un astfel de stat nu poate fi învins/ Vă doresc un singur lucru – victoria! Nouă tuturor. O meritaţi! Toţi oamenii noştri o merită - VIDEO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, marţi, de Ziua Forţelor Armate ale Ucrainei, că atunci când o astfel de sărbătoare este una a recunoştinţei, un stat nu poate fi învins. ”Vă doresc un singur lucru – victoria! Nouă tuturor. O meritaţi! Toţi oamenii noştri o merită. Toţi părinţii noştri, toţi copiii noştri o merită. Statul nostru şi istoria o merită. Să obţinem în sfârşit victoria”, a transmis el.

”Astăzi este ziua recunoştinţei noastre. Exact aceasta este însemnătatea lui 6 Decembrie – şi este pentru totdeauna. Acum, doar în acest fel va sărbători poporul nostru Ziua Forţelor Armate ale Ucrainei – cu cuvinte de recunoştinţă, sentimente de recunoştinţă, lacrimi de recunoştinţă”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis marţi seară, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Maryinskyi.

El s-a declarat recunoscător luptătorilor, părinţilor acestora, medicilor şi asistentelor şi tuturor celor care întăresc apărarea şi le asigură luptătorilor ceea ce au nevoie.

”Când Ziua Forţelor Armate într-un stat este o sărbătoare a recunoştinţei, sunt sigur că un astfel de stat nu poate fi învins şi nu poate fi frânt. Şi astăzi vedem asta cu toţii şi am mai văzut-o. De opt ani şi 286 de zile, Forţele Armate ale Ucrainei apără frumoasa noastră ţară de ocupant, de agresiunea rusească. Mii de ucraineni şi-au dat viaţa pentru a veni o zi când niciun ocupant nu va mai rămâne pe pământul nostru şi toţi oamenii noştri vor fi liberi din nou”, a continuat preşedintele Ucrainei.

Zelenski a spus că a fost o onoare să îşi petreacă întreaga zi împreună cu apărătorii, el mergând în regiunea Doneţk, în Harkov.

El a menţionat că marţi au fost aduşi acasă alţi 60 de luptători care se aflau în captivitate la ruşi.

”Acum, aici, în Palatul Mariyinski, se află eroii noştri, rudele luptătorilor noştri, comandanţi şi reprezentanţi ai brigăzilor şi unităţilor de luptă care tocmai au sosit de pe front şi se întorc pe linia frontului. Unde este cu adevărat fierbinte. Unde ei luptă cu adevărat pentru libertatea noastră, pentru independenţa noastră, pentru copiii noştri. Şi vreau să le spun tuturor celor prezenţi ceea ce este cu siguranţă în inima fiecărui ucrainean astăzi: vă mulţumesc! Le mulţumesc absolut tuturor soldaţilor, marinarilor, sergenţilor, sergenţilor-major, ofiţerilor, eroilor, generalilor şi, desigur, tuturor taţilor şi mamelor voştri, dragii noştri luptători ucraineni. Vă doresc un singur lucru – victoria! Nouă tuturor. O meritaţi! Toţi oamenii noştri o merită. Toţi părinţii noştri, toţi copiii noştri o merită. Statul nostru şi istoria o merită. Să obţinem în sfârşit victoria”, a conchis Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.