Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua în care Covidul bate Cooperativa: situație interesantă la Congresul PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Congresul PNL va avea loc în data de 25 septembrie, dar, cel mai probabil, va fi un Congres atipic, asta pentru că delegații vor participa online.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune Guvernului un nou set de măsuri de relaxare, care ar putea intra în vigoare de la 1 august. Printre acestea se numără și restricții la organizarea de evenimente în spații închise, cu participarea a maxim 150 de persoane.

”Art.7 - (1) Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea de conferințe în spații închise, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”.

Situația este una foarte probabilă, având în vedere că toți speciliștii în sănătate prognozează o creștere a cazurilor de Covid-19, până în luna septembrie.

Din punct de vedere politic, această măsură va schimba jocurile. Dacă la alte evenimente de acest tip de formau ”Cooperativele” și înțelegeri ad-hoc între participanți, la un congres desfășurat online va exista un control mult mai puternic al președinților de filială asupra delegaților.

Cel mai probabil, delegații din fiecare județ se vor strânge într-o sală și vor participa online la lucrările Congresului. În acel punct intră în scenă liderii de filiale, care s-ar putea asigura mult mai ușor de faptul că oamenii respectă înțelegerile făcute cu cei doi candidați.

Liderii PNL discută și o variantă pentru desfășurarea Congresului în formatul ”față în față”, doar că este extrem de dificil, dacă numărul cazurilor va crește.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.