Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Z în PSD: Justiția sau frații?

senat-vot

Senatorii din coalitia de guvernare vor avea de infruntat, incepand cu ora 10.00, o dilema periculoasa: respecta decizia politica si pot ramane fara doi colegi de partid si cu majoritatea tocată mărunt, sau își apără colegii și vor atrage cu ușurință eticheta de ‘partid care apără corupții’.

PSD trebuie sa-si asume un vot delicat.

Cu o majoritate in Senat de 91 de oameni, fara Sova si Valcov, fara senatorul Cadar care este bolnav si fara alti absenti de serviciu, majoritatea necesara de 85 are sanse sa devina rapid istorie.

Pe de alta parte, Victor Ponta si Liviu Dragnea incearca din rasputeri sa elimine eticheta de 'coruptie' si 'partid care apara coruptii' de pre fruntea PSD si in acest sens au adoptat o rezoluție in care membrii PSD cu probleme penale trebuie sa faca un pas in spate.

Votul din Senat pentru arestarea celor doi senatori va fi secret, cu bile.

Bila albă introdusă în urna albă şi bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot „ pentru” arestare. Bila albă introdusă în urna neagră şi bila neagră introdusă în urna albă înseamnă vot „împotriva” arestarii.

Hotararea se adopta cu majoritatea senatorilor prezenti in sala. Cvorumul de sedinta este de 85 de senatori, astfel incat solicitarile pentru arestarea Dan Sova si Darius Valcov pot fi adoptate cu 43 de voturi.

PNL a anuntat ca va vota cu bilele la vedere.

De cealalta parte, o serie de senatori din coalitie s-au declarat, de principiu, impotriva masurii de arestare si deranjati de posibilitatea ca cineva sa le impuna cum sa voteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.