Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua în care Vladimir Putin strânge din dinți: Joe Biden va semna marți documentele privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO

abcnews.com
biden putin

Presedintele american Joe Biden va semna marti documentele necesare pentru aderarea Finlandei si Suediei la NATO, conform programului liderului american, publicat de Casa Alba.

"După-amiază, președintele va ține un discurs și va semna documente privind ratificarea protocoalelor de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord a Republicii Finlanda și a Regatului Suediei", se arată în program.

Anterior, Senatul Statelor Unite a votat pentru ratificarea apartenenței la NATO a Finlandei și Suediei cu 95 de voturi la unu.

Finlanda și Suedia și-au depus candidatura pentru aderarea la NATO pe 18 mai. Turcia a blocat discutarea cererilor, dar ulterior Ankara a retras obiecțiile. Pe 29 iunie, conducerea NATO a decis să invite țările scandinave la alianță.

Secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, și-a exprimat opinia că procesul de ratificare ar putea dura până la un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.