Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Internaţională a Berii - Pe ce loc se află România în topul producătorilor europeni

bere draft

România ocupă locul şapte în UE la producţia de bere, cu 1,7 miliarde litri în 2020, adică 5% din volumul produs la nivel european, topul fiind condus de Germania (24%), Polonia (12%), Spania (10%), Olanda (8%), Franţa (7%) şi Cehia (6%), arată datele Eurostat.

În Germania, producţia anuală de bere se ridică la 7,5 miliarde litri, în timp ce volumul total produs în ţările UE a fost de aproape 32 miliarde litri, cu 8% sub nivelul din 2019. În plus, producătorii au scos pe piaţă şi 1,4 miliarde litri de bere cu mai puţin de 0,5% alcool sau nealcoolică.

În medie, consumul de bere este de circa 74 litri pe an la un locuitor.

Cea mai mare creştere a producţiei a fost în Slovacia, cu un plus de 25% anul trecut, urmată de Grecia, Lituania şi Franţa, cu câte 3%.

În schimb, producţia din Italia s-a înjumătăţit, scăderi importante fiind şi în Croaţia (-29%), Spania (-14%), Ungaria (-13%) şi Austria (-11%).

Cel mai mare exportator de bere este Olanda, cu 1,9 miliarde litri, repsectiv 21% din exporturile totale de bere ale UE. Pe locurile următoare se află Belgia şi Germania, urmare de Franţa şi Cehia.

Principalele destinaţii pentru berea europeană rămân Statele Unite, care atrag 22% din exporturile UE, şi Marea Britanie, cu 21%.

În ceea ce priveşte importurile, Franţa conduce în topul european, cu 16% din importurile de bere, iar Germania şi Italia sunt la mica distanţă, cu 13%, respective 12%.

Importurile de bere din afara spaţiului comunitar se menţin la un nivel marginal, principala sursă fiind Marea Britanie şi Mexic.

Ziua Internaţională a Berii este sărbătorită vineri, 6 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.