Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZIUA mărturisirilor la Înalta Curte. Începe cel mai important proces

microsoft

Azi e e zi foarte importantă la Înalta Curte de Casație și Corupție. Două dosare grele în care au căzut în plasa procurorilor anticorupție politicieni importanți debutează la ÎCCJ.

Magistraţii instanței supreme îi vor audia pe cei patru inculpaţi trimişi în judecată până acum în dosarul Microsoft. Este vorba despre fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, primarul suspendat din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae. Toţi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Trei guverne au avizat timp de zece ani unul dintre cele mai mari contracte din istoria României. Sute de milioane de euro au fost plătite pentru închirierea unor licențe care au ajuns la zeci de instituții ale statului. Este cel mai mare din istoria anchetelor anticorupție din România. O pleiadă de politicieni și oameni de afaceri sunt implicați.

Cea mai mică sumă încasată de oamenii importanți ar fi fost, spun anchetatorii, de 4,5 milioane de euro.

Un alt dosar important este cel de la ANRP. Fosta eminență cenușie a PSD, Viorel Hrebenciuc, vine și el în fața instanței și dupa ce și-a recunoscut vina pentru faptele acuzate așteapta un proces simplificat. La fel și fiul său Andrei Hrebenciuc, implicat și el în dosar alături de tatăl lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.