Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Tatălui este sărbătorită duminică, în România

familie

Ziua Tatălui este sărbătorită duminică în România, a doua duminică din luna mai devenind oficial sărbătoare legală dedicată tăticilor, conform Legii 319/2009 privind instituirea Zilei Mamei şi a Zilei Tatălui.

Potrivit acestei legi, Ziua Mamei este sărbătorită cu o săptămână înaintea Zilei Tatălui, adică în prima duminică a lunii mai.

Semnificaţia Zilei Tatălui este legată direct de poziţia unui tată în familie, precum şi în societate. Ziua Tatălui are o semnificaţie importantă deoarece ajută la recunoaşterea contribuţiei individuale a fiecăruia dintre cei doi părinţi la viaţa de familie în particular şi la construirea societăţii în general.

Pe plan mondial nu există în cazul celebrării zilei tatălui o tradiţie bine conturată în jurul unei date anume. Zilele Tatălui recunoscute oficial variază de la ţară la ţară.

Iniţiativa a venit de la de la Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA), iar acestora li s-au alătura un grup de şapte parlamentari.

Dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene, doar Romania nu sărbătorea Ziua tatălui înainte de 2010, în timp ce Ziua mamei este asimilată Zilei Femeii-8 martie, în lipsa unei sărbători distincte.

Ziua Internaţională a tatălui este sărbătorită în peste 50 de ţări în lume, printre care SUA, Marea Britanie, Franţa, Grecia, Japonia, Turcia, Canada, Argentin, Singapore etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.