DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI ROMÂNEȘTI, sărbătorită în Sectorul 4

ie

Primăria Sectorului 4, prin Centrul Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, în colaborare cu Asociația cultural-umanitară My Flower, va marca miercuri, 24 iunie a.c., „ZIUA UNIVERSALĂ A IEI ROMÂNEȘTI”.

Evenimentul cultural-artistic tematic, cu și pentru copii, se va desfășura între orele 18.30 – 20.30, în Parcul Lumea Copiilor, la „Foișorul cu apă”.

Manifestarea are un pronunțat caracter etno, prin activitățile desfășurate urmărindu-se informarea şi educarea copiilor în ceea ce priveşte portul popular. Vor fi prezentate programe artistice, cu cântece şi dansuri populare, organizate ateliere de confecționat și pictat mici obiecte de artizanat cu modele geometrice și florale, ce se regăsesc pe frumoasele ii românești.
Programul artistic va fi susținut de copiii care se pregătesc în cadrul Centrului Cultural, dar și de alți copii invitați, care vor fi răsplătiți cu daruri din partea organizatorilor.

​Simbol al tradiţiei şi spiritualităţii româneşti, ia românească, acest obiect vestimentar reprezentativ şi specific identităţii noastre etnoculturale, a devenit un

brand mondial cu multe decenii în urmă, când celebra subcultură hippie a adoptat-o ca însemn al întoarcerii la natură şi la binefacerile simple ale vieţii de sorginte rurală.

În prezent se fac demersuri pentru introducerea iei în Patrimoniul UNESCO. Între timp, la iniţiativa comunităţii on-line „La Blouse Roumaine”, a fost propusă data de 24 iunie - sărbătoarea de Sânziene, drept Zi universală a iei pentru aniversarea acestui produs tipic românesc. Anul acesta, este cel de-al treilea an când românii de pretutindeni din peste 100 oraşe din 48 de ţări ale lumii celebrează prin manifestări specifice ia românească.

​Vă așteptăm să sărbătorim împreună ZIUA IEI ROMÂNEȘTI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.