Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Z pentru Donald Trump: Democraţii din Camera Reprezentanţilor vor cere, luni, punerea din nou sub acuzare a președintelui

Agerpres - Reuters
Donald Trump

Democraţii din Camera Reprezentanţilor intenţionează să propună, luni, articole pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, au declarat două surse apropiate situaţiei, după ce susţinători ai acestuia au intrat cu forţa, miercuri, în Capitoliu, transmite Reuters.

Dacă vor avea succes, iniţiativa va marca un moment istoric: niciun preşedinte american nu a fost pus sub acuzare de două ori, scrie news.ro.

Citește și: Se complică situația pentru sistemul sanitar din România: Au apărut primele cazuri de gripă ‘normală’

Democraţii au cerut vicepreşedintelui Mike Pence şi guvernului să invoce amendamentul 25 din Constituţia SUA, care prevede că un preşedinte poate fi îndepărtat din funcţie dacă nu îşi poate îndeplini atribuţiile oficiale. Dar Pence s-a opus ideii, a spus un consilier.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, l-a numit, vineri, pe Trump ”dezechilibrat” şi a spus că Congresul trebuie să facă tot posibilul să îi protejeze pe americani, chiar dacă mandatul lui Trump se încheie pe 20 ianuarie.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

Trump i-a încurajat pe mii de susţinători ai săi să demonstreze miercuri la Capitoliu, provocând o scenă haotică, în care o mulţime de oameni au intrat în clădire, parlamentarii au fost nevoiţi să se ascundă, timp în care un ofiţer de poliţie şi alţi patru oameni au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.