Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zona pietonală din centrul istoric al orașului Deva va fi reabilitată cu fonduri europene. Lucrarea costă aproape 3,5 milioane de euro

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Contractul pentru reabilitarea centrului istoric al orașului Deva a fost semnat miercuri și are valoarea de 3,5 milioane de euro. Lucrarea trebuie să fie gata peste doi ani, dar edilii din Deva speră să inaugureze noul centru peste un an.

Zona pietonală din centrul istoric al orașului Deva va fi reabilitată cu fonduri europene. Primarul Nicolae Florin Oancea a anunțat pe Facebook că miercuri a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuțiea lucrărilor. Edilul șef a mai spus că împreună cu constructorii încearcă să reducă la jumătate termenul de doi ani de finalizare a lucrării, astfel încât piața să fie gata până la finalul anului viitor, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Bolnavii de SIDA, condamnați la SUFERINȚĂ și IGNORAȚI de spitale, în plină pandemie

Primarul a mai anunțat că în timpul lucrărilor terasele din centrul istoric nu vor fi închise, constructorii urmând să propună mai multe soluții pentru a le permite acestora să se aprovizioneze și să aibă căi de acces. Proiectul vizează reabilitatea totală a unei zone din centrul orașului.

„Proiectul prevede ca spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu, precum și Piața Unirii până la strada Lucian Blaga să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mobilier urban, bănci, coșuri de gunoi, jardiniere. De asemenea, vom instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă (vor fi montați piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto) și un sistem inteligent de parcare. În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi”, a scris primarul Nicolae Florin Oancea pe Facebook.

Lucrarea costă aproape 3,5 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.