Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zoran Zaev a salutat semnarea protocolului de aderare a ţării sale la NATO

mladina.si
zoran zaev

Premierul macedonean, Zoran Zaev, a salutat miercuri semnarea protocolului de aderare a ţării sale la NATO, apreciind că aceasta va conduce la o perioadă de progres "neîntrerupt", relatează dpa preluată de Agerpres.

"Aceasta este o zi uriaşă, istorică pentru toţi cetăţenii noştri. Astăzi, cea mai mare alianţă de securitate din lume, NATO, ne-a salutat. Astăzi stăm alături de aliaţii noştri ", a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

"Suntem fericiţi, cum ar trebui să fim, deoarece am câştigat o stabilitate permanentă (...) securitate şi pace pentru ţara noastră. Progresul şi dezvoltarea sunt acum de neoprit ", a adăugat Zaev. "Copiii noştri vor trăi mai bine într-o ţară şi o regiune care inspiră speranţă. Felicitări şi fiţi mândri!'', a spus el.

Statele membre ale NATO au semnat miercuri, la Bruxelles, protocolul de aderare a Macedoniei de Nord la Alianţa Nord-Atlantică, un pas important către acceptarea ţării balcanice ca al 30-lea membru al organizaţiei, notează dpa.

Fosta republică iugoslavă a convenit anul trecut să îşi schimbe denumirea în 'Republica Macedonia de Nord', pentru a se face astfel distincţie faţă de vechea provincie greacă Macedonia. Schimbarea numelui ţării va deveni oficială de îndată ce Grecia ratifică protocolul de aderare, ceea ce s-ar putea întâmpla în câteva zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.