Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zuckerberg, ENERVAT de jurnaliști! Acuză o campanie de presă împotriva sa: 'Arată o imagine falsă'

USA Today
Mark Zuckerberg

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a insistat că probleme precum dezinformarea și polarizarea politică nu sunt „în primul rând despre rețelele sociale” și s-a plâns de o serie de articole critice publicate în ultimele zile pe baza documentelor interne scurse de foști angajați, relatează Variety.

„Cred că organizațiile mari ar trebui analizate și aș prefera să trăiesc într-o societate în care se face acest lucru (n.r.: cu referire la controlul marilor companii)”, a spus el. „Dar părerea mea este că ceea ce vedem este un efort coordonat de a folosi în mod selectiv documentele scurse pentru a arăta o imagine falsă a companiei noastre”, a mai spus Zuckerberg.

El se referea la un nou flux de articole critice la adresa Facebook, bazate pe documente numite „The Facebook Papers”, care au fost obținute de un consorțiu de 17 organizații media din SUA, inclusiv New York Times, Washington Post, Bloomberg și CNN. Organizațiile media au obținut documentele printr-un avocat al angajatei Frances Haugen, care le-a depus la SEC și a furnizat informații Congresului SUA. Potrivit mai multor informații bazate pe documente, directorii seniori Facebook au ignorat sau minimizat în mod repetat preocupările angajaților cu privire la dezinformarea și alt conținut dăunător.

Zuckerberg a spus că Facebook ia decizii de moderare a conținutului prin echilibrarea „echităților sociale concurente”, cum ar fi protejarea liberei exprimari versus reducerea conținutului dăunător.

„Este bine să spunem că nu rezolvăm aceste compromisuri imposibile pentru că ne concentrăm doar pe a face bani”, a spus Zuckerberg, făcând aluzie la acuzațiile denunțătorului Frances Haugen. „Dar realitatea este că aceste întrebări nu sunt în primul rând despre afacerea noastră, ci despre echilibrarea valorilor sociale dificile.”

Zuckerberg a repetat faptul că Facebook are 40.000 de angajați dedicați siguranței și securității și că intenționează să cheltuiască mai mult de 5 miliarde de dolari pentru siguranță și securitate în 2021 - care reprezintă mai mulți bani, a susținut el, decât orice altă companie de tehnologie.

Zuckerberg a susținut, de asemenea, că Facebook și alte rețele de socializare nu sunt motivele principale pentru creșterea dezinformării și a discursurilor instigatoare la ură.

„Polarizarea politică a început să crească în SUA înainte să mă nasc eu”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.