Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit regele pop-ului israelian: Era socrul lui Quentin Tarantino

myjourneytojesus.wordpress.com
lumanare

Zvika Pick, unul dintre cei mai populari cântăreţi israelieni şi autor a numeroase hituri care i-au adus porecla de "rege" al pop-ului israelian, a murit duminică la vârsta de 72 de ani, informează AFP, potrivit agerpres.

"Zvika Pick s-a stins astăzi din viaţă, însă cântecele şi melodiile sale vor continua să fie cântate şi în anii care vor urma", a declarat premierul israelian Yair Lapid, după ce artistul a fost găsit mort în locuinţa sa din Ramat Hasharon (centru), potrivit presei locale.

Născut în Polonia în 1949, Zvika Pick a emigrat în copilărie în Israel împreună cu părinţii săi. A jucat în versiunea israeliană a musicalului "Hair" şi a compus cântece de succes pentru scena pop locală, precum "Marilou", încă fredonat de generaţii întregi de israelieni.

De asemenea, Zvika Pick a compus muzica piesei "Diva", interpretată de cântăreaţa transsexuală israeliană Dana International, care a câştigat concursul Eurovision în 1998.

"Hiturile pe care le-a creat au intrat în fiecare casă din Israel şi în mii de inimi", a declarat ministrul israelian al Culturii, Chili Tropper, aducând un omagiu "unuia dintre cei mai mari artişti ai Israelului".

Zvika Pick a fost şi socrul lui Quentin Tarantino, fiica acestuia, cântăreaţa israeliană Daniella Pick, fiind căsătorită cu celebrul regizor american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.