Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZVON Marea Britanie ia în calcul retragerea din NATO: Anunțul OFICIAL de la Londra

Decizia britanicilor în cadrul referendumului din 23 iunie de a susţine ieşirea Marii Britanii din UE nu schimbă angajamentul ţării de a rămâne un partener puternic în NATO, a declarat ministrul de stat britanic pentru Achiziţii de Apărare, Philip Dunne, relatează Reuters.

'Marea Britanie nu se retrage în carapace', a declarat ministrul britanic la Royal International Air Tattoo, cel mai mare show militar aviatic din lume.

Citește și: S-au călcat în picioare pentru a intra în McDonald’s‎: Imagini INCREDIBILE

Marea Britanie rămâne cel mai mare partener internaţional în cadrul programului Lockheed Martin Corp pentru avioane de luptă F-35, aproape 15% din fiecare avion fiind produs de firme în Marea Britanie, a menţionat Dunne. 'Nu vedem nici un motiv pentru care aceasta să nu continue în viitor', a adăugat el.

El a apreciat că este prematur să se anticipeze impactul votului asupra acordurilor comerciale ale ţării, exprimându-şi încrederea că ţara va continua să aibă cel mai puternic lanţ de furnizare în domeniul apărării şi securităţii în Europa.

Citește și: Iată cât de importantă e ora la care mănânci: Efectele sunt vitale

Marea Britanie a anunţat că va desfăşura 500 de militari în Estonia şi 150 în Polonia în cadrul eforturilor NATO de a combate ameninţarea agresiunii ruse.

Ministrul apărării Michael Fallon, care va participa la summitul NATO de la Varşovia, a aprobat un pachet de sprijin pentru 'aliaţi din estul Europei în contextul în care aceştia se confruntă cu ameninţări, precum o agresiune din partea Rusiei', a potrivit Ministerului Apărării.

Citește și: REVOLUȚIE în medicină: A fost inventat lipiciul chirurgical

În Estonia, trupele vor 'oferi asigurare' şi vor fi pregătite să 'reacţioneze imediat la orice criză sau incident', în timp ce alte mii de militari britanici vor fi în standby în contextul în care Marea Britanie conduce forţa de reacţie rapidă 'vârf de lance' a NATO, a menţionat sursa citată de agerpres.ro.

Citește și: Cea mai simplă metodă de curățare a ecranului telefonului: E naturală și la îndemână

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.