Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZVON - Nicuşor Dan, candidatul PNL în locul lui Ludovic Orban

ludovic orban incruntat

Sondajele de opinie din Capitală arată o mare fragmentare a voturilor de dreapta, ceea ce o plasează pe Gabriela Firea, candidatul PSD, în postura de favorită. În aceste condiţii, s-au intensificat zvonurile (în PNL şi nu numai) că Ludovic Orban ar putea fi înlocuit de Nicuşor Dan.

Zvonurile de acest fel nu sunt noi. Ele au existat şi înainte ca Orban să-i ia locul lui Buşoi. Totuşi, în ciuda faptului că unirea electoratului PNL cu electoratul Uniunii Salvaţi Bucureştiul ar fi una avantajoasă în ziua votului, acest scenariu pare mai degrabă unul improbabil.

Dincolo de faptul că o asemenea mutare ar transmite un semnal de lipsă de seriozitate din partea PNL şi ar fi o umilinţă pentru Orban, mai există un motiv temeinic pentru care Nicuşor Dan nu poate deveni candidatul liberalilor. Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi-a anunţat deja candidaţi la sectoare şi este puţin probabil să fie retraşi în ultimul moment. Dacă Nicuşor Dan ar candida din partea PNL, acesta ar trebui să gireze pentru candidaţii liberali de la sectoare şi să colaboreze cu aceştia, lucru din nou improbabil, mai ales în sectoarele 1 şi 6.

Astfel, în ciuda zvonurilor, este mai posibil ca liberalii să mizeze în continuare pe Ludovic Orban, chiar dacă acesta are de recuperat în sondaje şi nu se bucură de cea mai mare susţinere din partea liderilor partidului. Dacă sistemul de vot într-un tur nu va putea fi modificat în următoarele săptămâni, PNL mai trebuie să mai spere şi că Traian Băsescu nu va intra în cursa pentru Primăria Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.