Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE: Cum s-a făcut renovarea la Spitalul de Arși

spitalul de arsi

Renovare de un milion de euro, cu mortar turnat direct peste pereţi infectaţi cu bacterii, aşa s-au făcut lucrările la secţia ATI din Spitalul de Arşi, care a fost închisă în anul 2014 după scandalul viermilor din saloane. Jurnalistul Cătălin Tolontan a prezentat pe tolo.ro imagini cu discuţiile avute cu muncitorii de pe şantier, discuţii care confirmă ipoteza.

Jurnalistul Cătălin Tolontan prezintă analize prelevate din pereţii Spitalului de Arși și discuţii înregistrate cu muncitorii care au renovat secţia ATI. Este vorba de aceeaşi secţie care a fost închisă pe 14 iulie 2016, după ce presa a difuzat imagini cu viermi în saloanele cu bolnavi. Din noile imagini reiese că muncitorii au aruncat martor peste pereţii infectaţi cu bacterii, fără să se facă niciun fel de teste.

„Bacteriile şi ciupercile au rămas neatinse şi aşteaptă să taie panglica împreună cu autorităţile. Publicul are dreptul să ştie acest lucru: conducerea spitalului şi Primăria Sectorului 1 au făcut renovarea fără să ia în calcul ce e în pereţi. Infecţiile nosocomiale vor reveni rapid”, a declarat pentru GSP un medic de la Spitalul de Arşi.

Procurorul general, anunț de ultimă oră despre noul dosar al lui Sebastian Ghiță

Contactată de GSP, Primăria Sectorului 1, care administrează Secţia ATI a Spitalului de Arşi, a transmis lista lucrărilor care au fost făcute şi care includ operaţiuni precum dezafectare, desfacere, rostuirea zidăriei după decopertare, armarea zidăriilor, montare panouri din gips-carton, nefiind făcută nicio referire la decontaminare sau dezinfecţie.

Un CELEBRU personaj anunță: 'Băsescu m-a AVERTIZAT telefonic: să îţi iei un AVOCAT bun!'

Întrebaţi dacă a existat un control microbiologic în timpul lucrărilor, reprezentanţii Primăriei Sector 1 au arătat că „în data de 22 august 2016 laboratorul Spitalului de Arşi a recoltat probe microbiologice pentru control intern din pereţii secţiei ATI, iar tezultatele testelor de sanitaţie au fost conforme microbiologic, motiv pentru care nu s-au mai recoltat ulterior pentru analiză probe microbiologice”.

Potrivit GSP, lucrările sunt terminate în proporţie de 95%, iar costul acestora se ridică la aproape 5 milioane de lei, mai mult faţă de costurile estimate de autorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.