Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzată de simpatii legionare, Oana Stănciulescu este apărată de mai mulţi jurnalişti

oana stanciulescu

Jurnalista Oana Stănciulescu, propusă de PNL pentru Consiliul de Administraţie al TVR, este apărată de mai mulţi colegi jurnalişti, după publicarea unei scrisori deschise în care zeci de intelectuali cer retragerea propunerii formulate de liberali. Jurnalista este acuzată că a făcut apologia unor personalităţi de extremă dreapta. Printre cei care îi iau apărarea se numără Rareş Bogdan, Radu Tudor şi Răzvan Zamfir.

"Este cea mai tristă zi din cariera mea de jurnalist. Ce am văzut azi a depăşit orice limită a înţelegerii umane. Nu am crezut că în 2016 poate fi stigmatizat un om pentru că a vorbit într-o emisiune de televiziune. (...) În România anului 2016, un om care își iubește țara și cere să se facă dreptate sau să se considere așa cum sunt cei care au făcut și greșeli, arătând și bune și rele, este pus la zid. În ce mod? De cine? De semeni, de un grup de intelectuali. Că cine oare în lumea asta este de o perverstitate mai mare decât cei care au cunoștințele, care au cultura, care au gândirea...? Deci Oana Stănciulescu a fost azi zdrobită de niște semnatari ai unei scrisori care nu trebuia să ajungă în spațiul public, care nu trebuia să ajungă la mine, ci la strict doi oameni: Alina Gorghiu și Vasile Blaga. De ce? Pentru că PNL, împreună cu alți reprezentanți și-au permis să o voteze cu 82 de voturi... parlamentari români au considerat că Oana Stănciulescu este unul dintre jurnaliștii care pot să reprezinte o voce în Consiliul de Administrație al TVR. Între cei 13 membri, Oana era o voce. 82 de parlamentari români au spus ‘Da’, anii petrecuți la Dreptatea, lupta ei pentru democrație, anii petrecuți la Ziua, la Evenimentul Zilei, la România Liberă, la Antena 3, anii petrecuți la TVR și la Realitatea TV sunt suficienți pentru ca Oana să poată vorbi, să poată veni cu expertiza ei pentru programele Televiziunii Publice. (...) La Realitatea TV doar s-a vorbit despre Emil Cioran, despre Nichifor Crainic, Mircea Eliade, Nae Ionescu, Eugen Ionesco, Mircea Vulcănescu și Vintilă Horea – pentru că este cazul din cauza căruia Oana Stănciulescu a fost călcată în picioare. (...) Nu cred că în această țară există antisemitism, iar dacă există trebuie sancționat imediat... Dar să o faci pe Oana Stănciulescu antisemită în 2016, să spui că este fascistă?! Omul care în '90 era în Piața Universității, care a scris la Dreptatea atâtea articole cât n-au citit semnatarii acestei scrisori abominabile... Oana Stănciulescu este pusă la zid, este arătată cu degetul, e trecută pe lista neagră pentru delict de opinie în 2016, pentru că a venit și în trei emisiuni de televiziune a vorbit. Atât. A vorbit", a declarat Rareş Bogdan, la Realitatea TV.

Vezi şi: PROTEST: Zeci de intelectuali se opun desemnării Oanei Stănciulescu ca membră în CA al TVR

"Am fost absolut stupefiat sa citesc un protest semnat de o serie de nume, unele cunoscute, altele mai putin cunoscute, la adresa nominalizarii Oanei in pozitia de la TVR. Acuzatia socanta din scrisoarea adresata conducerii PNL este aceea de “NEOLEGIONARISM”. Oana Stanciulescu “neolegionara” si “impotriva democratiei romanesti”?! Oameni buni! Parca citesc “Democratia” lui Eugen Florescu din 1990 sau “Europa” lui Ilie Neacsu sau Angela Bacescu! Va jucati cu focul! Acuzatia de “legionarism” sau “neolegionarism” a planat ca o razbunare a umbrei sovietice din Revolutie asupra marilor lideri taranisti si liberali in 1990 si 1991. Nu intamplator am adus aminte de unele publicatii din acea vreme, exponente ale curentului neocomunist si neosecurist. Nu stiu daca mai sunt 10 jurnalisti in Romania care sa fi citit toata presa inceputului anilor ‘ 90, asa cum am facut-o eu, pagina cu pagina.  Vazand acest caz acum, rememorez toate ineptiile spuse despre valoroasa Lucia Hossu Longin, al carei “Memorial al durerii” ne lumina noptile anilor ‘ 90. Cand esti anticomunist convins, stampila de legionar e cea mai facila din partea criticilor. Cat despre argumentul ca legionarii au asasinat in anii ’30 un premier liberal folosit impotriva numirii unui jurnalist calificat drept “neolegionar”, asta e deja prea mult. (...) Indemn conducerea PNL sa o mentina pe Oana Stanciulescu drept candidat la pozitia din TVR", a scris şi Radu Tudor pe blog.

Jurnalistul Răzvan Zamfir îi ia apărarea Oanei Stănciulescu într-un articol publicat pe blogul său de pe stiripesurse.ro. Vezi AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.