Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi URIAȘE acordate de ANSVSA

amenda

Ca urmare a studiului realizat de InfoCons cu privire la cheltuielile inregistrate si activitatea desfasurata in anul precedent de Institutiile statului cu abilitati de control, in ceea ce priveste Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, au reiesit urmatoarele:

In ceea ce priveste personalul si cheltuielile de personal, in cadrul ANSVSA si-au desfasurat activitatea in perioada ianuarie 2015 – iunie 2016, in medie, 287 de angajati pentru care in anul 2015 a fost alocat un fond de salarii de 15967366 lei, iar in 2016 un fond de salarii de 15871738 lei.

SURSE: Denunțătorul din dosarul lui Blejnar și în dosarul lui Blaga. Reacția liderului PNL

In ceea ce priveste cheltuielile de consum, cele mai mari costuri au fost inregistrate pentru energia electrica si gaze, telefonie fixa si mobila, internet si TV si pentru plata carburantului iar cele mai mici costuri pentru achizitia de semnaturi electronice, abonamente la diverse publicatii si asigurare bunuri mobile/imobile.In perioada Ianuarie 2015 - Iunie 2016, ANSVSA a facut investii in valoare de 17807660 lei, cele mai mari fiind pentru achizitie echipamente hardware aferente platforma RASFF, achizitie soft aferent platforma RASF pentru A.N.S.V.S.A si consolidare, recompartimentare si reabilitare imobil din Str. Georges Clemenceau, nr.7, Secor 1, Bucuresti.

In ceea ce priveste activitatea desfasurata in perioada Ianuarie 2015 - Iunie 2016, ANSVSA a efectuat un total de 243040 de controale in urma carora a fost aplicat un total de 8815 de sanctiuni si avertismente, fiind aplicate amenzi in cuantum de 8856746 lei.

Din totalul sanctiunilor acordate in perioada Ianuarie 2015 - Iunie 2016, un numar de 13 au fost contestate.

Costurile alocate pentru Serviciul Juridic au insumat 1607158 lei. In ceea ce priveste cheltuielile de judecata la plata carora ANSVSA a fost obligata, acestea au insumat 57199 lei.

Principalele tematici de control au vizat verificarea respectarii legislatiei sanitare veterinare in vigoare de catre operatorii economici ce isi desfasoara activitatea in domeniul sigurantei alimentelor, a sanatatii animalelor, inclusiv exploatatii nonprofestionale, a hranei pentru animale, domeniul farmaceutic veterinar, precum si a laboratoarelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Operatorii economici care au facut obiectul actiunilor de control sunt:

Controalele inspectorilor din structura ANSVSA sunt efectuate la unitati inregistrte/autorizate/notificate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor

Gospodariile populatiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.