Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Denunțătorul din dosarul lui Blejnar și în dosarul lui Blaga. Reacția liderului PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga

Sorin Blejnar află astăzi dacă va sta 30 de zile după gratii. Fostul şef al ANAF şi-a petrecut noaptea în spatele gratiilor după ce, ieri, a părăsit sediul DNA Ploieşti cu cătuşele la mâini. Acesta este acuzat că ar fi primit o şpagă de 13 milioane de lei de la reprezentanţii unei societăţi IT pentru ca firma să fie favorizată în procesul de achiziţii de la ANAF.

Un gigant retailer european își închide toate magazinele și dispare din România

Blejnar și-ar fi traficat influența asupra unor subordonați de la ANAF pentru a direcționa contractele de achiziții de servicii IT către firma Romsys, spun surse judiciare, citate de România Liberă.

Denunțul a fost făcut de omul de afaceri Horațiu Berdilă, inculpat în dosarul în care sunt anchetați Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan Pinalti pentru că au primit 700.000 de euro, tot cu scopul de a obține atribuiri preferențiale de contracte. Prin denunțarea unor noi fapte penale, Berdilă va obține reducere consistentă de pedeapsă, însă prejudiciile trebuie să le acopere.

Potrivit unor surse judiciare, în afară de denunț, Berdilă a oferit anchetatorilor probe materiale care atestă circulatia mitei de 13 milioane de lei către șeful ANAF și subordonații săi (documente bancare, contracte fictive cu firmele paravan prin care a plătit mita de peste 13 milioane de lei, cine a ridicat banii etc).

Vasile Blaga a fost laconic și nu a dorit să comenteze legătura dintre cele dosare: „Și care este problema? Nu am făcut-o niciodată în niciun dosar. De când mă știți, nu am comentat niciun dosar. Nu o fac nici acum”

Întrebat dacă vor apărea și alte denunțuri, liderul PNL a mai spus: „Habar n-am. Nu e treaba mea, e treaba procurorilor”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.