Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ alarmant al unui ministru: Unele fructe venite în România sunt OTRĂVITE

cos fructe

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a făcut declaraţii alarmante, dar şi foarte îngrijorătoare. Acesta a explicat cum funcționează mafia fructelor și cum românii consumă alimente otrăvite.

Citeşte şi: Dr. Oz vine în România, la București

"Din păcate, o parte dintre produsele pe care le consumăm sunt otrăvite. Sunt o serie de produse care vin și din alte state și care nu respectă normele europene. În 2012 chiar am identificat un număr de camioane care veneau cu grapefruit din Turcia, fructe care aveau limita de pesticide depășită. Deci otravă. Produsele chimice care pot fi utilizate în Uniunea Europeană sunt produse mai scumpe, pentru că au altă calitate. Am declanșat controlul la frontieră al fructelor și legumelor care vin din alte state pentru a stop astfel de transporturi. Noi avem autoritatea Sanitar-Veterinară care efectuează controlul. Dar nu ne putem face mari iluzii, pentru că doar 10% din fructele și legumele care intră în România se pot controla potrivit legislației UE. În acest context, răspunsul este foarte clar: analiză de risc și sistematic controale. Analiza de risc trebuie făcută de autoritatea Sanitar-Veterinară. Și nu s-a făcut pentru că trebuie să ai oameni capabil să facă astfel de analize", a conchis ministrul Agriculturii.

Citeşte şi: Scandal monstru între PSD şi PNL înaintea alegerilor: 'Acţiunea liberalilor e abuz de drept'

Acesta a declarat că, potrivit legislației, autoritățile nu pot controla transportatorii care sunt în tranzit prin România, aceasta fiind una dintre probelemele care necestiă o soluție urgentă. "Și mai este un aspect care trebuie subliniat. Sunt camioane care declară că sunt în tranzit, trec sigilate și se desigiliează în țară. În România nu ai voie să controlezi un camion care nu se oprește cu transportul în țara noastră. Și de aceea am propus acum câțiva ani să le urmărim prin satelit sau prin GPS ca să fim siguri că nu descarcă în România. Însă, pentru asta trebuie modificată legea. Până acum nu s-a modificat", a explicat Achim Irimescu, potrivit RealitateaTV.

Citeşte şi: Întâlnire între Iohannis şi premierul Bavariei: Ce a spus preşedintele despre migranţi / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.