Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal monstru între PSD şi PNL înaintea alegerilor: 'Acţiunea liberalilor e abuz de drept'

Decizia PNL de a acţiona în instanţă guvernul lui Dacian Cioloş i-a scos din sărite pe cei de la PSD care contraatacă. Scandalul e unul foarte mare cu doar câteva luni înaintea alegerilor locale - VEZI PLÂNGEREA PNL

Citeşte şi: Întâlnire între Iohannis şi premierul Bavariei: Ce a spus preşedintele despre migranţi / VIDEO

"Hotărârea de Guvern pe care PNL a decis s-o atace în instanță cuprinde doar informația legată de data alegerilor, iar celelalte HG-uri conexe derivă din prevederile explicite și imperative ale legii. Prin urmare, liberalii contestă ori data în sine a alegerilor ori faptul că Guvernul respectă legea, ambele variante fiind una mai ridicolă decât cealaltă. În realitate, acest demers nu este decat un abuz de drept si o implicare a institutiilor statului in jocurile politice", spune senatorul Gabriela Firea.

Vezi şi: Un primar, condamnat la ani grei de puşcărie: Decizia e definitivă

Firea încearcă să demonteze acţiunea liberalilor. "Argumentul suplimentar adus de PNL în sprijinul acestei inițiative este acela că, în cazul votului într-un singur tur, ar urma să fie schimbați doar 15-17% dintre primari, în timp ce votul în două tururi ar aduce nu mai puțin de 70% primari noi. Dincolo de faptul că acest calcul nu poate fi probat, in democratie alegerile se organizează pentru ca cetățenii să-și aleagă reprezentanții cei mai potriviți, și nu pentru a se schimba un anume procent dintre aceștia. Dacă PNL avea o problemă de principiu legată de perioada petrecută în funcție de către primari, avea posibilitatea să propună în Comisia de Cod Electoral limitarea numărului de mandate la 2, sau chiar la 1", crede Firea.

Citeşte şi: IMAGINI ȘOCANTE Momentul în care un judecător ISIS îi taie mâna unui hoț

Liderul social-democrat îi pune la zid pe cei din PNL. "Prin urmare, Partidul Social Democrat condamnă cu fermitate aceste practici total antidemocratice și solicită liderilor PNL să dea dovadă de responsabilitate și să-și asume consecințele votului pe care l-au dat legii electorale atunci când s-a aflat în dezbatere parlamentară", a încheiat Firea.

Vezi şi: Prima condamnare în dosarul ”minore pentru VIP-uri”: Cât a primit un judecător implicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.