Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Averile lui Dan Voiculescu şi Ovidiu Tender sunt la adăpost: ANAF-ul zice că nu-i poate executa

dan voiculescu

Dan Voiculescu şi Ovidiu Tender pot sta liniştiţi. ANAF se declară neputincioasă în recuperarea prejudiciilor stabilite de instanţă, iar averile celor doi sunt intacte. Gelu Diaconu, şeful ANAF a adus lămuriri totale. Criticat inclusiv de DNA pe motiv că nu execută averile condamnaților, Fiscul înființează o structură specială pentru recuperarea prejudiciilor dispusă de instanțe.

Citeşte şi: Simona Halep a fost la spital: Ce problemă a avut

Gelu Diaconu a explicat că, în acest moment, Fiscul are de recuperat prejudicii în 10.000 de dosare penale. Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a afirmat că Fiscul recuperează mai puţin de 10% din averile condamnaţilor. "Situaţia nerecuperărilor este generată de hibele sistemului judiciar", a spus preşedintele ANAF. "Dacă primim spre executare o hotărâre judecătorească la doi ani de zile după momentul pronunţării şi ea este construită pe măsuri asiguratorii pentru bunuri care au fost sechestrate acum 8 ani şi a căror valoare în timp s-a depreciate considerabil, cum mai poţi avea o… imaginaţi-vă un autoturism sechestrat în faza de instrumentare penală la Parchet în 2007, pe care să-l valorifici în 2015, la valoarea pentru care a fost luat ca şi măsură asiguratorie…", a adăugat Gelu Diaconu.

Citeşte şi: Noi detalii despre Prințul Paul: Ce au decis oamenii legii în alt dosar

În ce priveşte dosarul ICA, pe baza căruia a fost condamnat la închisoare Dan Voiculescu, şeful ANAF a spus că "foştii, sau actualii proprietari, au un drept consfinţit prin lege de a apela la justiţie. Ori bunurile care fac obiectul valorificării şi pe care noi le-am evaluat, şi am urmat întru totul procedura legală, sunt astăzi înregistrate cu sarcini la Agenţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, sunt hotărâri ale unor instanţe care, chiar dacă nu sunt definitive, consacră un drept de preemţiune în sarcina actualilor proprietari şi dacă noi mâine le-am scoate la valorificare, probabil nimeni nu se prezintă pentru a prelua un bun care este înregistrat cu sarcini şi am fi pe procedură nevoiţi ca în paşi succesivi să reducem cu 25% la fiecare pas valoarea acestuia", a spus oficialul ANAF la Europa FM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.