Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avioanele de luptă germane, BLOCATE la sol. Probleme la etanşarea cockpitului

Aproape jumătate dintre aparatele Tornado, avioanele de luptă ale armatei germane angajate în special în lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI), sunt blocate din cauza unei probleme de etanşare a cockpitului, au anunţat vineri forţele armate ale Germaniei, informează AFP, potrivit agerpres.

Bucata de avion găsită pe insula Mauritius face parte din fuselajul zborului MH370

În total, 39 din cele 85 de aparate pe care le deţine Bundeswehrul sunt afectate de această problemă la nivelul cockpitului, iar şase dintre ele staţionează la baza militară Incirlik, în sudul Turciei, şi care participă la misiuni de supraveghere în Siria, în cadrul coaliţiei împotriva SI, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei germane, citat de DPA.

Defecţiunea, detectată miercuri, afectează versiunile cele mai moderne ale avioanelor Tornado, ASST A3. Este vorba de o problemă de 'nituri slăbite' la nivelul parbrizului.

Purtătorul de cuvânt nu a fost în măsură să spună când exact va fi rezolvată problema.

Un oficial de rang înalt din armata SUA, dat AFARĂ din cauza cluburilor de strip-tease

Acest nou incident se adaugă unei serii de defecţiuni care escaladează de luni de zile şi care a suscitat critici dure în Bundeswehr cu privire la calitatea echipamentelor sale, asemeni problemei de precizie a armei de asalt G36, care a fost semnalizată pe primele pagini ale presei germane, înainte de a fi rezolvată.

Francezii s-au săturat: 'Nu vom putea fi la nesfârşit armata europeană'

În urma tăierilor financiare din bugetul militar al Germaniei după reunificarea ţării, în 1990 şi după sfârşitul 'războiului rece', armata acestei ţări se confruntă cu regularitate cu probleme ce ţin de echipamente învechite.

Aparatele Tornado s-au confruntat cu mai multe probleme, cum s-a întâmplat şi în ianuarie, atunci când presa a semnalat o problemă ce ţinea de lumina din cockpit şi care îi jena pe piloţi în timpul misiunilor pe timp de noapte.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german a dat la acea dată asigurări că zborurile de noapte nu 'sunt în prezent necesare în Siria' şi că desfăşurarea aparatelor era asigurată în proporţie de 'sută la sută'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.