Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Francezii s-au săturat: 'Nu vom putea fi la nesfârşit armata europeană'

Armata franceză 'nu va putea fi la nesfârşit armata europeană', a atenţionat vineri premierul Franţei, Manuel Valls, în condiţiile în care Parisul cere cu regularitate mai mult sprijin militar european pentru intervenţiile sale în Sahel şi în Orientul Mijlociu, informează AFP, potrivit agerpres.

Puţin mai devreme, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susţinut poziţia franceză, afirmând că 'trebuie să facem o Europă a Apărării'.

Citeşte şi: Un oficial de rang înalt din armata SUA, dat AFARĂ din cauza cluburilor de strip-tease

'Nu-i putem lăsa doar Franţei datoria de a salva onoarea', a afirmat Juncker, la un colocviu cu privire la Europa, care se desfăşoară la Paris şi la care participă şi Valls.

Liderii francezi insistă asupra necesităţii unei întăriri a mijloacelor de apărare europene şi a unei majorări a mijloacelor financiare pentru operaţiunile UE.

Citeşte şi: Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, a primit Premiul Nobel pentru Pace

'Franţa face efortul principal pentru apărarea europeană, însă ea nu poate rămâne singură, ea nu vrea să fie singură', a subliniat la rândul său preşedintele francez Francois Hollande în 16 septembrie, în timpul summitului UE de la Bratislava.

'Franţa poate fi prima, însă vrea ca Europa, împreună cu Franţa, să-şi poată asigura propria protecţie, propria apărare, în cadrul NATO, alături de partenerul nostru american', a subliniat Hollande cu acel prilej.

Citește și: Pentagonul, forţat să dea explicaţii pentru miliardele de dolari cheltuiţi pe "soldaţii fantomă"

Franţa 'îşi face mai mult decât datoria în materie de apărare şi de securitate', a declarat anterior preşedintele francez la 14 iulie, cu referire la operaţiunile franceze din Sahel, în Republica Centrafricană sau împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.