Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu surprinde: Guvernul a avut temei pentru modificarea Codului Penal/ AUDIO

basescu parlament

Traian Băsescu susține că, oricât de tentant politic și electoral ar fi să manipuleze pe acest fond de iritare generală la adresa guvernului PSD, nu mai poate să mintă, fiind prea trecut prin politică.

Intervievat la „Matinalul” de Napoca FM Cluj, de jurnalistul Ion Novăcescu, acesta a declarat că în cazul ultra-contestatului articol, care a stabilit un plafon de 200.000 de lei, de la care abuzul în serviciu al unui funcționar public se sancționează cu închisoare, modificarea a fost impusă de Curtea Constituțională, notează fabricadelideri.ro.

Vezi și: Klaus Iohannis, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru SIE

Vezi și: Scenariul lui Cristoiu: Planul cuplului Iohannis-Hellvig și rolul lui Grindeanu

„Eu aș putea să dau apă la moară pe acest subiect, însă sunt prea trecut prin politică pentru a mă mai hazarda… să mint. În realitate, chiar Hotărârea 405/2016 a Curții Constituționale, hotărâre prin care s-a cerut modificarea art.297 din Codul Penal, care vizeaă abuzul în serviciu și se vorbește de nevoia unei limitări. Adică, de la ce daună e infracțiune? De la un leu, de la doi?”, a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că guvernul Grindeanu a avut temei juridic și constituțional pentru modificarea unor articole din Codul Penal și de Procedură Penală și acel temei constă în existența a 55 de hotărâri ale Curții Constituționale, emise în 2014, 2015 și 2016, care trebuiau respectate în maxim 45 de zile și pe care le-au nesocotit toate guvernele și Parlamentele. Acestui temei i se mai adaugă și cel constituit de Directiva 343 a Uniunii Europene, care impune României să modifice alte 10 articole din C.P. și de Procedură Penală până la 1 aprilie 2018.El a criticat însă guvernul că nu a explicat oamenilor motivele modificării acestui articol și nu a argumentat temeinic valoarea plafonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.