Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ DNA a reținut-o pe nepoata lui Gabriel Oprea, dar și un alt personaj important

breaking

Procurorii DNA au reţinut-o miercuri seara pe avocata Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea și avocata lui Victor Ponta. Procurorii DNA au dispus și reţinerea lui Toma Şutru, secretarul Consiliului local al Sectorului 2, pentru luare de mită. Avocata Loredana Radu e acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, pentru luare de mită. Cei trei vor fi prezentaţi joi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Victor Ponta a ajuns să-l laude pe Klaus Iohannis: Cum s-a ridicat președintele la pretențiile sale

El va fi prezentat joi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În dosarul primarului sectorului 2, Neculai Onţanu, constituit ca urmare a unei sesizări formulate în 2016, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Loredana-Claudia Radu, avocat în Baroul Bucureşti, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2006 - 2007, Neculai Onţanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

Citește și: ADEVĂRUL din spatele tatuajelor făcute de pușcăriașii români / VIDEO

"După emiterea titlului de proprietate, Neculai Onţanu a primit o suprafaţă totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive, către suspecta Radu şi o altă persoană, interpuşi indicaţi de edil. În baza acestei solicitări, la 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la acelaşi notariat public, două contracte de vânzare-cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă şi asupra unei suprafeţe de 1.000 mp din acelaşi lot către suspecta Radu", se arată în comunicat.

DNA precizează că preţul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, adică valoarea minimă conform Ghidului cu preţuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (preţ total 250.000 euro).

Citește și: ADIO, saloane de bronzare: Noi reguli pentru femeile care vor bronz artificial

"În contractul încheiat cu Loredana Radu a fost prevăzut un preţ de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preţ total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menţionat în ambele situaţii că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferenţa s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate, nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onţanu, la indicaţia acestuia. Suprafaţa de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onţanu şi avea o valoare de piaţă de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacţiilor fictive", au mai constatat anchetatorii.

Citește și: Stomatologii avertizează: Asta ți se întâmplă când fumezi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.