Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine îi va lua locul Oanei Schmidt Hăineală la Ministerul Justiției

Inquam Photos / Octav Ganea
ministerul justitiei Inquam Photos

Coaliția PSD-ALDE a găsit înlocuitor pentru Oana Schmidt Hăineală, în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, după încetarea detașării acesteia prin decizie a CSM, la solicitarea Parchetului General. Potrivit unor surse politice, noul secretar de stat va fi Kristian Winzer.

Vezi și: Ministrul Justiției și ambasadorul SUA, discuții cruciale

Licențiat în științe juridice (a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din București) și științe economice (a absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri – specializarea Administrarea Afacerilor, Universitatea din București), Winzer este de profesie avocat, fiind fondatorul Casei de avocatură Winzer și Asociații, membru al Baroului București. Este specializat în proceduri juridice specifice Dreptului penal (a absolvit un master în științe penale la Facultatea de Drept a Universității Nicolae Titulescu din București și este implicat în special în gestionarea cauzelor având ca obiect infracțiuni de corupție și de serviciu), Dreptului penal al afacerilor, Dreptului malpraxisului medical și al Dreptului European al drepturilor omului.

Vezi și: Șefa UNJR confirmă întâlnirea cu Sorin Grindeanu. Ce spune despre funcția de ministru al Justiției

Contactat de stiripesurse.ro, Winzer a confirmat că a avut discuții pe tema funcției de secretar de stat.

„Este un proiect pe care îl găsesc interesant. Confirm că au existat și există discuții constructive în legătură cu implicarea mea în acest proiect. Nu am luat încă o decizie, dar am convingerea fermă că pot contribui direct și activ la bunul mers și la dezvoltarea justiției. Ca specialist și persoană implicată zilnic în acest sistem, cunosc multe dintre problemele cu care se confruntă și cred că se impun anumite reglementări clare și chiar schimbări. Înțeleg foarte bine și contextul actual, știu că este un minister sensibil, monitorizat atent de specialiști și oameni de rând deopotrivă, așteptările fiind foarte, foarte mari. Rămâne de văzut. Important este ca toți cei care se implică în acest proiect să înțeleagă responsabilitatea pe care o au și să dispună, imediat, în consecință, măsurile adecvate. Oamenii au nevoie de o justiție dreaptă, echitabilă, făcută de magistrați corecți, obiectivi și bine pregătiți din punct de vedere profesional și moral. Pentru că doar astfel justiția poată să triumfe și să rămână arta binelui și a echității”, a declarat avocatul Kristian Winzer.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.