Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand i-a scris lui Klaus Iohannis: Ce solicitări are de la președinte

romaniatv.net
clotilde armand

Clotilde Armand, candidata USB la Primăria Sectorului 1, i-a scris preşedintelui Klaus Iohannis şi îi cere să îşi asume rolul de președinte în chestiunea "cea mai importantă la ora actuală pentru România: reconcilierea națională".

Clotilde Armand, i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cere să îşi asume rolul de preşedinte în ceea ce priveşte "reconcilierea naţională" şi să ceară partidelor PNL și PSD "să-și ceară scuze sincere față de poporul român pentru crimele mineriadelor". Clotilde Armand spune că în prezent societatea românească este profund dezbinată şi îi cere lui Iohannis să îşi asume rolul de președinte în chestiunea reconcilierii naționale.

Citeşte şi: Demisie surprinzătoare în România: A făcut istorie, acum renunță din cauza DIICOT-ului

"Scrisoare deschisă către domnul președinte Johannis

Sunteți președintele tuturor românilor. Știți ca noi toți că societatea românească de astăzi este profund dezbinată: clasa politică derivată din fostul FSN care tine la privilegiile și la imunitatea ei versus restul poporului; românii mai modești care din teamă sau inocență, prin manipulare sau din resemnare acceptă această clasă politică versus românii care opun rezistență, fie ea activă sau reținută, dar puternică. Niște fapte istorice au creat aceste dezbinări. Vorbesc aici de mineriada de acum exact 26 de ani.

O reconciliere națională nu va fi posibilă atât timp cât crimele la originea diviziunilor nu sunt recunoscute, și dacă nu se cere sincer iertare. Vă scriu ca o persoană profund empatică cu România, dar nu subiectivă sau frustrată. Vin din exterior, nu am trait evenimentele, cred că pot privi fenomenul mineriadei rațional și obiectiv.

Citeşte şi: Victor Ponta, trecut 'pe linie moartă' de Liviu Dragnea: 'Mi-am asumat decizia'

Procesul pentru reconcilierea națională este un proces bine cunoscut, prin care au trecut multe alte țări și care nu poate fi evitat, la nivel individual ca și național. Este rolul președintelui să facă posibil acest proces. Dacă nu-l faceți acum, se va face mai târziu, dar vom pierde niște ani prețioși pentru fiecare român. Cu cât așteptați, cu atât românii își pierd încrederea în națiunea lor, în ei înșiși, în adevăr.

Vă rog domnule președinte să vă asumați acest rol de Președinte în chestiunea aceasta fundamentală care mi se pare cea mai importantă la ora actuală pentru România: reconcilierea națională.

Vă rog să cereți public, astăzi, la 26 de ani după mineriada din 14 iunie 1990, ca partidele PNL și PSD, continuatoarele FSN, să-și ceară scuze sincere față de poporul român pentru crimele mineriadelor, să îi scoată din viața publică pe Ion Iliescu și Petre Roman, și să dea asigurări solemne că astfel de crime nu vor mai fi posibile.

Clotilde Armand", a scris Clotilde Armand pe facebook.

CItește și: SCANDAL cu procurorii DNA în dosarul Alinei Bica

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.