Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA Consultanții politici străini ai lui Tăriceanu și Băsescu implicați în Dosarul Truică-Andronic

servicii interceptari inregistrari stenograme

Procurorii se apropie pas cu pas de fostele mărimi ale țării. Nume sonore pentru cunoscători (mai puțin pentru marele public) sunt cu nume și prenume în Dosarul cu retrocedări în care sunt implicați Remus Truică și patronul Evenimentului Zilei, Dan Andronic.

VEZI ȘI - STENOGRAMELE CARE DEVOALEAZĂ TOTUL

____

Procurorii notează clar ce implicare au avut aceștia:

”Deoarece demersurile pe care acesta le-a făcut în justiţie încă din anul 2002 au rămas fără rezultat, având nevoie de „oameni mai puternici, mai bine ancoraţi politic”, care să intervină pentru retrocedarea proprietăţilor solicitate fără drept, începând cu luna noiembrie 2006, a apelat la Truică, care la rândul său a cooptat inculpaţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin “Benny” Steinmetz,  Roșu Robert, constituind astfel un grup infracţional ce a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate de prinţul Paul Al României prin săvârşirea de infracţiuni de corupţie sau asimilate acestora, prin oferire de bani/bunuri funcţionarilor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi pentru influenţarea deciziilor acestora, prin  instigarea şi complicitatea la săvârşirea de către aceste persoane a infracţiunii de abuz în serviciu (prin punerea la dispoziţie/semnarea înscrisurilor necesare), prin traficarea influenţei, reale, asupra funcţionarilor publici.” se spune în referatul procurorilor intrat în posesia STIRIPESURSE.RO

Cine sunt domnii?

Tal Silberstein - ”Pe vremuri, când lucra ca ofiţer într-o unitate de elită a armatei israeliene (unii zic Mossad), probabil că avea şi alte nume. Prin 2002, Traian Băsescu a intrat în contact cu el la Viena. Au bătut palma şi Silberstein a venit la Bucureşti lucrând pentru Băsescu în campania “DA pentru Bucureşti”. Ulterior, vocabula DA a fost folosită şi în proiectul politic cîştigător pentru Băsescu, Alianţa Dreptate şi Adevăr PNL-PD. Numai că Silberstein se mutase deja cu arme şi bagaje la cel care plătea mai bine şi care la momentul acela părea să devină următorul preşedinte al României. Anii 2003 şi 2004 l-au găsit astfel pe Silberstein în sediul din Băneasa al PSD, lucrînd cot la cot cu Andronic într-o mega-structură de campanie pentru dictatorul Adrian Năstase. Fără succes. Norocul ţi-l faci însă cu mîna ta. Aşa că, după alegeri, Silberstein şi Andronic au devenit parteneri de afaceri, ei semnînd un contract cu Tăriceanu şi cu PNL. Afacerea a mers bine, astfel că cei doi l-au adus la Bucureşti şi pe celebrul Arthur Finkelstein, care a venit cu tot cu Ford.”, susține Cristian Șuțu pe blogul său.

Apoi același Tal Silberstein a lucrat direct cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, dar a păstrat relații atât cu Băsescu, cât și cu PSD.

Arthur Finkelstein - un fost consultant al lui Richard Nixon si al altor politicieni americani, dar si al companiilor omului de afaceri Donald Trump. Arthur Finkelstein a mai fost angrenat in campaniile de imagine a PNL si a liderului acestuia, Calin Popescu-Tariceanu, pentru alegerile europarlamentare. Strategul american, cel care a pus pe jar adversarii politici ai republicanilor timp de 30 de ani, si-a creat reputatia pe doua dimensiuni: campanii negative si discretie. Metoda folosita de acesta este suprasaturarea electoratului prin afise, spoturi, mesaje verbale, care, repetate frecvent, discrediteaza si dezarmeaza adversarii clientelei sale. Un alt strateg american al PNL este si Tal Silberstein, care a lucrat pentru campania lui Adrian Nastase din 2004, insa i-a oferit consultanta si premierului israelian Ehud Olmert.

Benjamin “Benny” Steinmetz - om de afaceri israelian. Denumit si Regele diamantelor și a fost implicat masiv in asa-zisele despagubiri de la Rosia Montana - via RMGC

Vezi și: STENOGRAME Cum acționa rețeaua Truică-Andronic-Marcovici: NU trebuie să vorbim...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.