Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Antonescu face analiza internă a PNL: cum vede soluția Dacian Cioloș premier liberal

crin antonescu

PNL este într-o perioadă de frământări interne și negocieri pentru viitorul politic. Alina Gorghiu a ajuns unic președinte al PNL, dar liberalii îl vânează pe Dacian Cioloș, căruia i-ar oferi atât funcția de prim-ministru, cât și funcția de președinte al partidului, la Congresul din februarie 2017, asta bineînțeles cu condiția ca Cioloș să se înscrie în PNL.

Citește și: Crin Antonescu se implică în războiul Ponta-Ghiță vs Kovesi: Sunt STUPEFIAT!

Citește și: Cel mai RECENT sondaj: Care e diferența dintre PSD și PNL și ce scoruri au celelalte formațiuni

În perioada în care conducea PNL, Crin Antonescu era de părere că un președinte de partid trebuie validat de un Congres pentru a avea autoritate în fața partidului și l-am întrebat cum vede actuala situație din partid. Alina Gorghiu a ajuns președinte unic, dar fără a fi validată de un Congres, ci ca urmare a unor complicații interne.

”A fost o situație care a generat mai multe soluții de provizorat. Ele sunt legale, sunt statutare, iar în ceea ce privește autoritatea și capacitatea de a conduce alegerile, eu sper că da, pentru că nu am, sigur, sunt la distanță de lucrurile astea, dar nu mi se pare că este o problemă de autoritate internă și sigur că e foarte bine că după alegeri se va face un Congres pentru ca o nouă conducere să fie pe deplin validată. Până la urmă au fost decizii pe care le-a luat partidul”, a explicat Crin Antonescu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Cât despre soluția Dacian Cioloș, Antonescu consideră că aceasta ar fi una bună, însă insistă asupra faptului că actualul premier ar trebui să facă pasul spre PNL, dacă dorește să continue la Palatul Victoria.

”Un partid mare trebuie capabil oricând să aducă oameni pentru funcții importante, să facă un Guvern. Pe de altă parte, știți că și pe vremea mea am fost într-un efort de aducere, de atragere a unor oameni. Este o listă lungă de oameni pe care am făcut eforturi să-i aduc în partid, pe care i-am și adus, unii mai sunt și acum, alții au plecat, dar în ceea ce privește problema raporturilor PNL-Dacian Cioloș, dacă veți verifica, o să vedeți că foarte repede după ce Dacian Cioloș a devenit prim-ministru eu am vorbit despre faptul că ar fi bună o apropiere între PNL și Dacian Cioloș și am vorbit chiar despre posibilitatea ca Dacian Cioloș să opteze pentru o carieră politică și să-și asume conducerea PNL. Am vorbit de atunci despre asta și spun și acum, iar acest lucru se vede: înainte de toate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Dacian Cioloș. Sigur, că suntem cam tot acolo. Până la urmă este decizia domniei sale, iar eu sunt foarte departe de aceste lucruri, așa încât nu-mi permit să dau sfaturi”, ne-a precizat fostul lider al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.