Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Antonescu își anunță ieșirea din politică: E ultima oară

crin nervos 1

Crin Antonescu și-a anunțat ieșirea din politică exact în anul în care PNL a împlinit 140 de ani de existență! Fostul președinte al liberalilor a spus, pe scena Operei Naționale, că e pentru ultima dată când se adresează unei mulțimi.

Citește și: Klaus Iohannis, primit cu ropote de apaluze la PNL: Mi-a fost dor de voi!

Antonescu le-a trasat un cod de conduită colegilor. El le-a cerut să facă un Parlament puternic dacă vor democrație, și le-a reamintit că un stat de drept înseamnă prezumția de nevinovăție chiar și atunci când sunt arestați dușmani politici.

Citește și: Klaus Iohannis rămâne alături de PNL: E prezent la aniversarea a 140 ani de existență a partidului

”Pretenția liberalilor de după 1990 este de a fi la rândul nostru o elită responsabilă, generoasă, o elită dedicată chiar slujitoare și elitele, atâta vreme cât sunt elite, sunt, deși lucrând pentru contemporani și vremea lor, sunt și prin principiile lor deasupra timpului. PNL este singura instituție care a construit pe durata lungă pentru că mereu a avut ca articulații aceste elite, câteva principii și câteva valori.

Citește și: Mircea Ionescu Quintus, în LACRIMI, la aniversarea PNL

Urarea mea să aveți, în continuare, puterea de a crede în aceste valori și de a le servi, de a avea putere de a apăra prin vocația originară și esențiala a PNL democrația în această țară, statul de drept în aceasta țară, de a avea puterea de a apăra Parlamentul și instituția parlamentară, chiar și atunci când nu aveți majoritate, pentru că nu există, în istorie, și nu există, astăzi, nicăieri democrație fără un Parlament puternic; de a apăra prezumția de nevinovăție, chiar si atunci cand adversarii politici sunt arestați pentru ca prezumția de nevinovatie inseamna printre altele statul de drept, de a apara prin comportament si prin tot ceea ce va pune la dispozitie acest statutu rolul politicianului si al partidelor politice în democrația actuala, de a crede, si nu sunt naiv, mereu si pana la capat ca singura sursa legitima durabila si eficienta a puterii este cetateanul. Aceste lucruri vi le doresc din tot sufletul. La multi ani!”, le-a spus Antonescu liberalilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.