Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cunoscuta șahistă, Cristina Foișor, va fi înmormântată joi, la Petroșani

www.agerpres.ro

Cristina Foișor, care trebuia să reprezinte România la Campionatul Mondial de șah feminin de la Teheran, din luna februarie, va fi înmormântată joi la Petroșani, orașul ei natal, a precizat familia sa, pentru AGERPRES.

Slujba religioasă va avea loc miercuri, 25 ianuarie, ora 17,00, la Casa Parohială din Moșnița Nouă, comună de lângă Timișoara. Înmormântarea este programată joi, 26 ianuarie, ora 12,00, la Capela Bobocul, cu cimitir în vecinătate, din Strada ''1 Decembrie 1918'', nr, 22, din Petroșani, județul Hunedoara.

Cristina Foișor, mare maestră internațională de șah, a murit, duminică, 22 ianuarie, la vârsta de 49 de ani, anunță Agerpres.

Citește și: Răzvan Marin, declarație RĂZBOINICĂ: 'Sunt mai bun ca Stanciu'

''La 49 de ani, o vârstă la care mai avea multe de oferit vieții, familiei și șahului, a plecat dintre noi marea maestră Cristina Foișor. În cariera ei șahistă a obținut 5 titluri naționale la senioare și 3 la junioare individual și nenumărate medalii pe echipe. Din anul 1988 a participat la 14 olimpiade (absentă doar în 2008) jucând numai pe mesele 1 sau 2. A cucerit o medalie de aur și 2 de argint la Cupa Campionilor Europeni cu echipa AEM Timișoara. (...) S-a stins după o luptă inegală cu o boală necruțătoare'', se arată în comunicatul Federației Române Șah.

Jucătoarea, care trebuia să reprezinte România la Campionatul Mondial feminin de la Teheran, începând cu 10 februarie, a decedat duminică, după mai multe zile de comă, la Spitalul județean din Timișoara.

Cristina Adela Foișor s-a născut la 7 iunie 1967, la Petroșani.

Profesoară, absolventă a Facultății de Matematică de la Universitatea din Timișoara, Cristina Foișor s-a dedicat în întregime șahului împreună cu soțul său, antrenorul Ovidiu Foișor, maestru internațional, și cu cele două fete, marea maestră Sabina-Francesca Foișor (născută în 1989, stabilită în Statele Unite ale Americii) și maestră FIDE Mihaela-Veronica Foișor (născută în 1994).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.