Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacian Cioloș: 'Eu NU am negociat niciodată din GENUNCHI'

inquam / George Calin
dacian ciolos

Familiaritatea cu liderii europeni nu se obţine prin discursuri populiste şi naţionaliste împotriva străinilor, aşa cum fac Liviu Dragnea şi Victor Ponta, a afirmat, joi seară, premierul Dacian Cioloş.

"Eu sunt tot acuzat că sunt vândut străinilor sau că nu sunt român. Pentru ce? Pentru faptul că am stat un an şi jumătate la studii în Franţa şi aproape cinci ani de zile la Bruxelles, trimis de România. Asta înseamnă că românii care sunt plecaţi la muncă de câţiva ani de zile, unii chiar din cauza modului cum a guvernat PSD, înseamnă că aceia nu sunt români? Faptul că eu am fost la Bruxelles şi că am experienţa aceasta în afară îmi dă şi credibilitate (...). Familiaritatea aceea cu liderii europeni nu se obţine prin discursuri populiste şi naţionaliste împotriva străinilor făcute acasă, aşa cum face domnul Dragnea, domnul Ponta şi ceilalţi. E normal că sunt priviţi cu suspiciune, când ei acasă strigă împotriva străinilor şi când se duc acolo vin cu listuţa pe urmă de la Bruxelles, cu temele de casă date de cei de acolo", a declarat Cioloş, la Realitatea TV.

Premierul Cioloş a mai spus că el nu a negociat niciodată "în genunchi" la Bruxelles.

"Eu n-am negociat niciodată în genunchi la Bruxelles, am negociat întotdeauna în picioare, de la egal la egal şi în felul acesta am putut să-mi fac treaba şi în calitate de comisar european şi în felul acesta mi-am făcut treaba şi în calitate de prim-ministru şi intenţionez să o fac şi în continuare, dacă voi avea încrederea pentru a-mi continua treaba", a mai spus Cioloş.

Citește și: CTP îl desființează pe Cioloș: E descalificant. Ce a făcut e infracţiune

El s-a referit, în context, la faptul că România va avea preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în 2019.

"Cu oameni cu credibilitatea lui Ponta şi a lui Dragnea vom putea noi sta cu fruntea sus şi să asigurăm preşedinţia Uniunii Europene?", a mai afirmat Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că experienţa sa îi permite să poată să discute "de la egal la egal" cu lideri europeni.

"Tot în felul ăsta am negociat şi cu Canada şi cu liderii europeni, cărora le-am cerut mai multă fermitate în a susţine interesele României (...) Faptul că eu am avut experienţa asta la Bruxelles şi în Franţa îmi permite mie să pot să discut de la egal la egal cu lideri europeni, să-i am la telefon atunci când am nevoie să discut o treabă fără să fiu amânat cu suspiciune (...) Asta înseamnă să ai credibilitate în afară şi asta nu înseamnă să fii vândut străinilor, asta înseamnă că, fiind român, poţi să te duci şi să negociezi cu demnitate şi să reprezinţi cu demnitate acolo pe oamenii pe care îi ai acasă. Nu mai trebuie să stăm în genunchi acolo, să ne fie teamă şi să alimentăm teama asta de străini. Eu cred că trebuie să dovedim că noi, ca români, putem să fim la fel de buni şi la fel de fermi ca şi oricare alţii", a mai spus Cioloş, conform Agerpres.

Întrebat dacă au greşit politicienii români şi dacă au fost slugarnici de-a lungul timpului, Cioloş a răspuns că multă vreme au întreţinut un complex de inferioritate. "Au greşit pentru că au întreţinut multă vreme un complex de inferioritate, un complex de ăsta de periferie europeană şi balcanică şi şi-au compensat teama asta de a aborda lucrurile frontal acolo cu un discurs naţionalist şi populist (...) Dar nu străinii au creat toate problemele legislative pe care le avem noi, nu străinii au furat aici, nu străinii au creat problemele de deficit bugetar", a mai afirmat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.