Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP îl desființează pe Cioloș: E descalificant. Ce a făcut e infracţiune

ctp

Digi24:

Premierul Dacian Cioloş a publicat, joi, pe Facebook, un clip video prin care face apel către români să voteze pe 11 decembrie cu Partidul Naţional Liberal sau Uniunea Salvaţi România. „E descalificant ce a făcut Dacian Cioloş. Ce a făcut e infracţiune, nu ai voie să foloseşti funcţia de premier în scop politic”, a spus ljurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Ce am văzut azi e închiderea unui cerc nu virtuos, aşa cum a încercat să pară. Cioloş a intrat în povestea asta cu imaginea cavalerului fără teamă şi prihană, virtutea a fost cuvântul de bază în ce priveşte imaginea lui Cioloş, imaginea pe care şi-a autopromovat-o, că e serios, că nu intră în politică. Cercul care se închide acum nu e virtuos, e vicios, şi se închide sumbru.

Omul acesta care spunea că nu intră în politică – asta a fost afirmaţia – spune azi ţării: votaţi PNL şi USR!

Din ce poziţie? Asta e problema?

Dacă şi-ar fi dat demisia din funcţia de premier acum două luni ... putea să nu fie membru PNL şi să susţină asta, e în regulă să fie candidatul lor. Dar din funcţia de premier acum, în activitate, te apuci să îndemni la votarea unui partid sau a altuia?

Cum să faci aşa ceva?

Asta nu a mai făcut-o nimeni.

Din funcţia de premier să îndemni în mod clar la votarea partidului care te susţine pe tine ... au fost premieri în funcţie care participau la campanie electorală sau erau chiar candidaţi la preşedinţie, Năstase, Ponta, dar să fii premier în funcţie, să nu aparţii niciunui partid, să nu candidezi, să pretinzi că nu eşti în politică, să îndemni la votarea unor partide e descalificant pentru Cioloş.

Ce a făcut e o infracţiune. Nu ai voie să foloseşti funcţia de premier în scop politic”, a comentat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

RFI:

« Solidaritatea naţională trebuie să se exprime faţă de francezi. Nu am nimic cu străinii dar le spun : dacă veniţi în ţara noastră, nu vă aşteptaţi ca să fiţi îngrijiţi şi copii voştri să fie educaţi gratuit. Gata, acum asta s-a terminat, recreaţia s-a sfârşit ». Extremista de dreapta Marine Le Pen, candidata Frontului naţional la prezidenţialele de anul viitor, a făcut această declaraţie în cursul unei dezbateri publice. Ocazie cu care a estimat că dacă ajunge la putere « va restrânge străinilor accesul la gratuitatea şi altor servicii publice sau prestaţii sociale ». Le Pen va refuza deci şcolarizarea copiilor de clandestini. Celor cu acte în regulă dar ai căror părinţi nu lucrează, le va cere o taxă ca să le accepte copii la şcoală.

Purtătorul de cuvânt al partidului socialist – de guvernământ – din Franţa a denunţat « enorma provocare » a liderei frontiste. De partea sa, ministrul educaţiei Najat Vallaud-Belkacem a estimat că propunerile lui Marine Le Pen « contravin tuturor convenţiilor internaţionale pe care le-a semnat Franţa ».

Precizăm că în Franţa, prin Constituţie, toţi copii au acces gratuit la educaţie indiferent de situaţia administrativă a părinţilor lor. Străinii fără acte pot de asemenea beneficia de îngrijiri medicale gratuite după trei luni de reşedinţă în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.