Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce Sorin Câmpeanu? De ce un ministru susținut de ALDE?

sah

Președintele Klaus Iohannis a devenit jucător. A decis să pună un interimar altul decât cel sugerat de premier și susținut de PSD. Un ministru independent, dar susținut de ALDE (provine din PC-ul fondat de Dan Voiculescu) și un obișnuit al ședințelor de partid.

Vezi și: Ce jocuri se fac pentru desemnarea noului premier

E de asemenea foarte clar că presedintele, fost profesor la bază, încearcă să arate că ține încă la domeniul în care a activat și că face din Educație un punct cardinal al mandatului său.

Și de aici începe șahul politic. Prin această mișcare de care sigur cei doi co-președinți ai ALDE, Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu, erau la curent președintele Iohannis încearcă spargerea actualei Coaliții. Dovadă suplimentară e că cei de la PSD habar nu aveau de mutarea președintelui - semn că ”partenerii” din ALDE (considerați ruda săracă a Coaliției) nu au considerat necesar să le comunice.

Vezi și: Calcule parlamentare. De cate voturi are nevoie viitorul Guvern si cine i le poate da

E clar că președintele încearcă obținerea unui acord pentru o propunere pe care o va face ulterior - posibil guvern de uniune națională pentru că e greu de crezut (dar nu imposibila) că în actualele circumstanțe se pot organiza anticipate... deși nu trebuie exclusă varianta - vezi AICI SOLUȚIA INGENIOASĂ.

NU trebuie trecută cu vederea și o premieră - e pentru prima dată când această formațiune e invitată la consultări. Până acum doar PC-ul era invitat, partidul lui Tăriceanu nu.

DETALII SUPLIMENTARE CU JOCURILE POLITICE CARE SE FAC LA ACEASTĂ ORĂ AICI

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.