Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE Bogdan Olteanu, ARESTAT preventiv

breaking news stiripesurse.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis apelul formulat de DNA și a decis arestarea preventivă a lui Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților și fost viceguvernator al BNR.

UPDATE: Avocatul lui Bogdan Olteanu reacție EXPLOZIVĂ: Nu înțelegem!

Vezi și: DETALII incendiare din Dosarul lui Bogdan Olteanu. Vântu: Olteanu 'e tare grăbit'/ STENOGRAME

Inițial un alt complet al ÎCCJ a decis plasarea lui Bogdan Olteanu în arest preventiv. Decizia a fost atacata cu recurs de ambele parti.

Minuta instanței

2772/1/2016 Olteanu - admite contestatia PICCJ desfiinteaza in totalitate incheierea si rejudec admite propunerea piccj , dispune luare masurii arest prev fata de Olteanu pe o perioada de 16 zile incepand cu data punerii in executare a mandatului.
Respinge ca nefondată contestatia formulata de olteanu

Vezi și: Turcia a dat drumul la robinetul cu refugiati. Insulele grecești luate cu asalt

____

Procurorii DNA susțin că Vântu i-ar fi dat un milion de euro lui Călin Popescu Tăriceanu (prim-ministru la acea oră), prin intermediul lui Bogdan Olteanu, în 2008, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Informaţia nu a fost confirmată încă oficial.

Călin Popescu Tăriceanu era premier la data numirii jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. După doar trei luni, Tăriceanu a părăsit Palatul Victoria, iar Liviu Mihaiu a fost schimbat din funcţie la scurt timp. Bogdan Olteanu (PNL) era preşedinte al Camerei Deputaţilor în 2008, iar Vîntu încă deţinea Realitatea TV.

Alte surse vorbesc de 2 milioane de euro, dar nu e clar dacă însumat pentru aceeași operațiune sau în două operațiuni diferite.

De ce trebuie arestat Bogdan Olteanu - justificarea DNA:

OLTEANU BOGDAN, la data faptei preşedinte al Camerei Deputaţilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. 

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora: 

În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării.
Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. 
Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. 
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

La data de 29 iulie 2016, inculpatul Olteanu Bogdan urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.