Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaraţie şocantă la nivel înalt: 'Infractorii NU SUNT OAMENI'

Ministrul filipinez al justiţiei, Vitaliano Aguirre, a respins miercuri acuzaţiile conform cărora poliţia s-ar fi făcut vinovată de crime împotriva umanităţii prin uciderea a mii de traficanţi sau consumatori de droguri, considerând că infractorii nu sunt oameni, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Într-un raport publicat miercuri, Amnesty International acuză poliţiştii filipinezi că au ucis sau au permis uciderea unor presupuşi delincvenţi în cadrul războiului împotriva drogurilor dus de preşedintele Rodrigo Duterte. Organizaţia nonguvernamentală estimează că aceste crime pot fi asimilate crimelor împotriva umanităţii.

ALERTĂ - Comisia Europeană REACŢIONEAZĂ dur la ultimele evenimente din România

"Infractorii, lorzii drogurilor, traficanţii de droguri, nu vorbim de oameni", a spus ministrul filipinez, ca răspuns la o întrebare despre acest raport.

"Altfel spus, cum poate fi posibil acest lucru când războiul vostru vizează numai lorzii drogurilor, toxicomanii, traficanţii. Îi consideraţi ca fiind oameni? Eu nu", a declarat Vitaliano Aguirre.

Amnesty atrage atenţia asupra unei serii lungi de infracţiuni pe care le-ar fi comis poliţiştii, cum ar fi uciderea de persoane fără apărare sau plătirea unor persoane pentru a ucide toxicomani sau a fura de la victime.

ONG-ul mai precizează că poliţiştii sunt plătiţi pentru a ucide pentru superiorii lor şi a găsi victime foarte tinere, unii în vârstă de doar opt ani.

"Poliţiştii se comportă precum criminalii pe care ei ar trebui să îi facă să respecte legea", se arată în raport.

De la venirea la putere a lui Duterte la sfârşitul lunii iunie, poliţia a anunţat că a ucis 2.555 de persoane, în timp ce alte aproape 4.000 au murit în circumstanţe neelucidate, conform cifrelor oficiale.

Duterte a folosit în mai multe rânduri remarci similare cu cele ale ministrului de justiţiei, cerându-le poliţiştilor să îi ucidă pe toxicomani, dar şi pe traficanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.